Limonlu Tarçınlı Su Zayıflatır Mı?

Mutfağımızın vazgeçilmez baharatı tarçının faydaları duyanları çok şaşırtıyor. Kokusuyla birçoğumuzun vazgeçilmezi olan bu baharat sağlığımıza olan faydaları ile de göz bebeğimize dönüşüyor.
Limonlu Tarçınlı Su Zayıflatır Mı?
Özellikle de son zamanalarda yaz aylarının gelmesiyle fazla kilolarından kurtulmak isteyen bir çok kadının uğradığı ilk durak tarçın. Peki tarçın kilo vermemize nasıl yardımcı oluyor?

Tarçını sadece yoğurtla karıştırarak diyet yapanların yanında, tarçın limon ve suyu karıştıtırak detoks suyu olarak içenlerin sayısı çokca fazla. Bu suyun faydalarını sıralayacak olursak;

• Tarçın tatlı isteğini bastıran besinler arasında yer aldığı için birçok kadın regl dönemlerinden bu besinden yararlanıyor. Bu nedenle limonlu tarçınlı su normal dönemlerde de tatlı isteğini bastırarak daha çok kalori almamızı önleyecektir.
• Limonun güçlü bir antioksidan etkisi olduğunu duymuşsunuzdur. Bundan dolayı limonla birlikte tüketeceğiniz tarçın vücudunuzu ödemlerden temizlemeye ve şişliklerinizden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
• Sürekli kullanımda bedeninizi daha canlı hisseceksiniz ve metabolizma hızınızı arttıracaksınız.
• Limon içerisindeki C vitaminleri ile doğal bir antibiyotiktir. Virüslerle mücadelede çok etkili bir besin olan tarçınla birleştiğinde, vücudun savunma sistemi açısından mükemmel bir ikiliye dönüşüyor ve vücutdaki bakteri ve virüslerle savaş veriyor. Bu yüzden özellikle kış aylarında grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için bu karışımın etkisinden faydalanabilirsiniz.
• Tarçının içinde bulunan sinnamaldehit isimli bileşiğin kanserli hücreler üzerindeki olumlu etkisi İsviçre’de bir üniversitede gözlendi. Bu yüzden düzenli bir şekilde kullandığınızda kanser riskini de azaltabilirsiniz.
• Tarçının bununla birlikte sinir sistemi hastalıklarında Alzheimer ve Parkinson gibi nörolojik hastalıkların önlenmesinde büyük etkisi vardır.
• Tarçın kan şekerinizi düzenleme etkisi vardır. Bundan dolayı günün belli saatlerinde tüketeceğiniz limonlu tarçınlı su kan şekerinizi düzenleyerek insülin hormonunun duyarlılığını arttırmaktadır.

Limonlu tarçınlı su nasıl hazırlanır?
1 su bardağı suyun içerisine 1 büyük çubuk tarçın ve 5-6 damla limon suyu ekleyerek iyice karıştırın. 5 dakika bekledikten sonra tarçını çıkararak için. Dilerseniz iki çay kaşığı tarçın 5 damla limon ve bir su bardağı suyu kaynatın ve soğuttuktan sonra için. Bu tarifi dileiğiniz oranlarda çoğaltabilirisiniz