Limonlu Dudak Nemlendiricisi Tarifleri

Birçok nedenden ötürü dudakların kuruluğunun tedavisinde limonlu dudak nemlendirici kullanılabilir.
Limonlu Dudak Nemlendiricisi Tarifleri

Limonlu dudak nemlendiricisi asırlardır en sık tercih edilen bakım ürünleri arasında yer alan nemlendiricilerdendir. Çünkü doğada çok sayıda bulunan bu ürünler saraylardan sokaklara kadar her yerde kullanılmıştır. Balmumu ve limon yağı kullanılarak tercih edilen karışımlar, uygun kaba eklediklerinden sonra kullanıma hazır hale gelebilir. Dudak renginin de açılmasını sağlayan bu uygulama birçok yarara sahiptir. Bunları şu şekilde açıklayabiliriz:

  • Melamin üretimi azalır
  • Dudaktaki ölü hücreleri temizler
  • Dudakları tedavi eder
  • Bakterilerin ölmesine yardımcı olur

Bilinen en etkili peeling yöntemlerinden olan şeker de limonla birlikte kullanılarak dudaklardaki ölü hücrelerin giderilmesi mümkün olacaktır. Limon yağı ve zerdeçal da dudak balmında kullanılacak olan malzemelerdendir.

Salatalık ve Limon Karışımı

Marketlerde satılan balmlardan memnun değilseniz ve daha doğal bir ürün istiyorsanız kendi balmınızı kendiniz yapabilirsiniz. Dudak nemlendiricisi limon olarak tercih edilen aromanın tercih edilmesiyle birlikte başarıyla kullanılır. Limon ve salatalık suyunu eşit olarak dudaklarınıza sürerek masaj yapın. Daha sonra 20 dakika bekleterek ılık suyla durulayabilirsiniz. Rahatlıkla kullanabileceğiniz bu ürünlerle birlikte memnun kalacağınız bir dudak bakımının temelini de oluşturabilirsiniz.

Kararan Dudaklara Son

Kararan dudaklar için oldukça önemli olan limon balmını şeker peelingiyle perçinleyerek daha etkin bir hale getirebilirsiniz. Dudağınıza çok fazla ruj sürmüyorsanız rahatlıkla dudak renginizin açılmasını sağlayabilirsiniz. Birbirinden renkli balmlar oluşturmak istediğinizde her zaman bal mumu kullanarak renkli seçenekler oluşturabilirsiniz. Bunun için her akşam düzenli olarak kullanacağınız balm çeşitleriyle çatlayan ve yaralı dudaklarınızı onarabilirsiniz. Limonla güçlü bir C vitamini etkisinin yaratılması mümkün olacaktır.

Sade Limon Yağı

Benmari usulüyle eritilerek kolayca üretilen balmları kendi imkanlarınızla yapabilirsiniz. Bunun için oldukça basit bir yöntemle, aromatik balmlar üretebilirsiniz. Limonlu balm yapmak için de 2 çorba kaşığı bal mumunu benmari usulu eritin. İçine zeytinyağı ve limon suyu ekleyerek rahatlıkla kullanabilirsiniz. Balmı bir kabın içine ekleyerek istediğiniz zaman kullanmak üzere hazır edebilirsiniz. Bunun için öncelikle seçeceğiniz aromatik ürünü belirleyerek kendi dudak nemlendiricinizi yapabilirsiniz.