Limonların küflenmesini önlemek çok kolay! Aşçıların sırrı ortaya çıktı

Limonların küflenmesini engellemek için bu yöntemler hayat kurtaracak. Aşçıların sır gibi sakladığı bu yöntem limonun tazeliğini aylarca korumasını sağlayacak.
Limonların küflenmesini önlemek çok kolay! Aşçıların sırrı ortaya çıktı

Limon tüketimi sağlık açısından uzmanlar tarafından önerilmektedir. Her evde bolca bulunması ve tüketilmesi gerekmektedir. Limonların hemen küflenmemesi için yapılması gereken ipuçları ise aşçılar tarafından açıklandı. Peki limonun küflenmesini geciktirmek için neler yapılmalı?

Limon C vitamini açısından oldukça zengindir. Çorbalara ve salatalara sıkılır. Ayrıca soğuk algınlığına da iyi gelir. Sıcak içeceklerin içerisine birkaç damla damlatıldığında bile güzel bir tat verir. Limon satın alırken bol bol almak ve uzun süre kullanmak için aşçılar tarafından verilen bu ipucu kullanılmalıdır. Peki limonu uzun süre muhafaza etmek için neler yapılabilir?

UZUN SÜRE TAZELİĞİNİ KORUMAK İÇİN BUNU YAPIN

Limonu saklarken mutlaka buz dolabında saklanması gerekir. Dışarıda bir hafta dayanabilen limon buzdolabında aylarca saklanabilir. Buzdolabının sebzelik kısmında saklanması gereken limonlar poşetten çıkarılmalı ve nemli bir bez ile sarılmalıdır. Bu yöntem ile daha serin kalmalarını sağlayacaksınız. Bu şeklide küflenmelerine imkan kalmayacak.

Bir diğer yöntem ise su dolu bir kavanoza limonları koyup ağzını iyice kapatın. Bu şekilde küf oluşumu engelleyebileceksiniz. Limonlar bu şeklide 1 ay kadar taze kalacaktır. Bu şekilde hazırlanan kavanozu buzdolabında ya da serin yerlerde saklamanız önerilmektedir.

Bir de sirke yöntemi bulunmaktadır. Bu şekilde de limonları uzun süre küflenmekten koruyabileceksiniz. Sirke ile limonları tek tek silin. Ardından buzdolabına saklamak için kağıt havlu ile kurulayın. Bu şekilde limonlar yaklaşık 3 hafta kadar tamamen küf tutmadan saklanabilecektir.