Lazer Epilasyon Nedir? Nasıl Yapılır?

İstenmeyen tüyler kadın erkek herkesin sorunudur. Epilasyon yöntemleri acı verici ve kötü sonuçlanan etkiler yarattığı için daha kalıcı bir yöntem arayışına girilir.
Lazer Epilasyon Nedir? Nasıl Yapılır?
Çocukluk döneminden itibaren tüy sorunu birçok çocuğun psikolojisini olumsuz etkilemiştir. Ergenlik döneminde had safhaya ulaşan bu sorunun kökünden çözülmesi, lazer ışığıyla uygulanan ve kıl köklerini hedef alan temizlikle mümkündür. Milisaniyelik atışlar yapan lazer epilasyon cihazları, kılın rengini aldığı melanin tarafından emilerek kıl köklerine ulaşır. Bu da kıl kökünün tahribatına yol açar.

12 yaşından itibaren herkese uygulanabilen bu uygulama sayesinde tüm vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkündür. Doğru uygulanan lazer epilasyon cilde zarar vermez, aksine güzelleşmesine yardımcı olur.

Lazer Epilasyon Zararlı Mı?

Lazer epilasyon zararlı mı sorularının sık sık sorulmasının nedeni bu işlemlerin bilinçsiz kişiler tarafından yapılmasıdır. Lazer epilasyon istenmeyen tüylerin yok olmasını sağlarken aynı zamanda da cildin pürüzsüz olmasına yardımcı olur. Bu şekilde hem cilt gençleştirme hem de epilasyon yapılması mümkün olur.

Doğru Merkezleri Tercih Etmek Gerekir

istenmeyen vücut ve yüz tüylerinden kurtulmak için mutlaka doğru ürünleri kullanmayı tercih etmelisiniz. Ancak kalıcı bir sonuç almak isterseniz, tercihiniz lazer epilasyon yaptırmak olabilir. Birçok sertifikalı klinikte uzmanlar tarafından yapılan lazer epilasyon uygulamaları başarıyla sonuçlanmaktadır. Aynı zamanda düzenli olarak yapıldığında 4-6 seans arasında istenmeyen tüylerin %90’ından kurtulabilirsiniz.

Merkezde acıyı azaltıcı kremlerin kullanılması, epilasyon öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgilendirirsiniz. Bazı bünyeler bu tür uygulamalara reaksiyon gösterebileceği için alerjik durumlar gelişebilir. Bunu önleyici tedbirlerin alınması son derece önemlidir.

Erkekler Lazer Epilasyon Yaptırabilir Mi?

Kadınlar kadar erkekler de istenmeyen tüylerden şikayetçidir. Özellikle vücudun üst kısmındaki kılların kalıcı biçimde yok olması için uğraşan erkekler lazer epilasyon yaptırabilir. Kıl yapısına göre seans aralıkları ve elde edilen sonuç değişmekle birlikte kalıcılık oranı son derece yüksektir.

Lazer epilasyon yaptırılacak olan yerlerdeki sağlık kuruluşu olma özelliğine önem verilmelidir. Gelişen teknoloji sayesinde çok daha kısa sürede kıl sorunundan kurtulmak mümkün olmaktadır. Bunu kesin olarak sağlamak isteyenler, kendilerine uygun merkezlerde lazer epilasyon yaptırabilir.