Labioplasti nedir, nasıl yapılır?

Labioplasti hakkında en çok merak edilen sorulara yanıt veren Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Defne Erkara sizler için konuyu tüm detayları ile açıklıyor.
Labioplasti nedir, nasıl yapılır?

Labioplasti nedir, nasıl yapılır?

 Labium minus, yani kadının genital organ iç dudağı olarak bilinen nokta, dışardan görünmezken çeşitli sorunlara bağlı olarak zamanla sarkma ya da büyüme sonucu görünmeye ve belli olmaya başlar. Bu bölge normalde dışarıdan belli olmaz. Ancak bu kısımda sarkma ve büyüme olursa bikini, mayo, tayt gibi dar kıyafetler giyildiğinde bu bölgede kabarıklık yapar. Dar kıyafetler kullanıldığında dışardan kabarık ve şişkin bir görüntünün oluşmasına neden olur. Kadınlar tarafından büyük bir sorun haline gelen bu problem labioplasti  ile küçültülebilmektedir.

Peki, labioplasti ameliyatı nedir nasıl yapılır?

Genital bölgenin iç dudak sarkması olarak adlandırılan sorundan küçük bir cerrahi işlem ile kısa sürede kurtulmak mümkün olmaktadır. Yapılan cerrahi işleme ise labioplasti ameliyatı adı verilmektedir. Kişiler rahatsız oldukları bu durundan estetik işlemi ile sorunsuz olarak kurtulabilmektedir. Hem dış görüntü anlamında hem de psikolojik anlamda kişilerin kendini kötü hissetmesine neden olmaktadır. Bu durum enfeksiyon oluşumuna da dabetiye çıkartmaktadır.

Bazen genital bölgeye yapılan operasyonlar gereksiz ve ayıp bulunuyor olsa da yaşantısı dar giyimle geçen ve yüzme sporu ile ilgilenen kişilerde sosyal anlamda büyük bir sorun haline gelebilmekte ve yaşam kalitesini olumsuz olarak etkilemektedir.

Her kadın zaman zaman mayo giymek, tayt kombini yapmak gibi tercihlerde bulunabilir. Rahat, sağlıklı ve güzel bir görüntü sağlamak için Labioplasti ameliyatı kaçınılmaz olmaktadır.

Sadece küçük bir Lokal anestezi sayesinde 30 dakika gibi kısa bir sürede hassas ve önemli bir bölgeniz olan bu alanda sağlıklı sonuçlar ortaya çıkmaktadır.

 Özetlemek gerekirse bu işlem hayati risklere neden olmaz fakat kişiyi ruhsal anlamda zor duruma sokabilir.  Kaliteli bir yaşam tarzına kaldığınız yerden devam edebilmek adına yapılan bir estetik operasyonudur. Genital bölgenizde yaşanan sorununu ortadan kaldırarak istediğiniz gibi giyinerek rahat hareket edebilmek istiyorsanız sizlerde tercih edebilirsiniz.