Kuru saçları nemlendirmek için kullanılan doğan yöntemler

Saç yapınızın kuru olması ve çeşitli etkenlere bağlı şekilde kuruması kolayca yıpranmasına neden olabilir. Bazı yöntemlerle kuru saçları nemlendirmek ve güçlendirmek mümkündür.
Kuru saçları nemlendirmek için kullanılan doğan yöntemler
Saçlar Neden Kuruyor?
Saç deriniz dışında dış etkenler kuruluğa neden olabilmektedir. Örneğin yoğun aralıklarla ısıl işlem gören saçlar daha hızlı şekilde kurur. Köklerden gelen doğal yağ ve nem azalacağı için ısıl işlemler doğru aralıklarla ve tekniklerle uygulanmalıdır. Bunun dışında saçlarınızın kurumasının nedenleri şöyle sıralanabilir:
• Klorlu su, havuz suyu vs. nedeniyle saçlar kuruyabilir.
• Saçları boyamak ve sık şekilde yapmak
• Kullanılan saç bakım ürünlerinin yanlış seçilmesi, saç tiplerine uymayan ürünleri seçmek
• Çok sık banyo yapmak ve yüksek sıcaklıkta saçları temizlemek kuruma nedenleridir.

 

Isıtılmış Zeytinyağı Kullanın
İçeriğinde yer alan E vitamini ve antioksidan maddeler sayesinde saçlara etkili bir bakım sağlayan zeytinyağını ısıtarak kullanabilirsiniz. Bir miktar zeytinyağını cezveye koyun ve bir süre ısıtın. Bir süre ılımasını bekleyerek saç köklerinden uçlara kadar masaj uygulamasıyla beraber her yere yedirin. Yarım saat bekleyip yıkayın. Bu işlemi haftada iki kez yapabilirsiniz.

 

Mayonez Maskesi Yapın
Oldukça etkili kuru saç çözümü olarak mayonez maskesini kullanabilirsiniz. Mayonez içinde bolca protein ve yağ vardır. Bu saçlarınızın nem dengesini yeniden kazanmasına yardım eder. Mayonezi sürmeden önce dikkat edilmesi gereken diplere önce su sürülmesi gerektiğidir. Mayonezi saç köklerinizden başlayarak tüm saça yayın ve masajla yedirin. Bütün saçı streçle sararak bir saat beklemeye alın. Saçlarınızı yıkadığınızda hemen farkı hissedersiniz. Her hafta bu işlemi yapabilirsiniz.

 

Yumurta Akı Ve Su Maskesi
Yumurtanın akında çok miktarda protein vardır. Saçlarınızın beslenerek daha canlı ve sağlıklı bir hale gelmesi için 2 kaşık su ve yumurta akını karıştırarak saç diplerinize sürün. Bu şekilde 5 dakika beklemesini sağlayın ve saçlarınızı temizleyin. Kuruluk durumunuza göre haftada bir- iki kere bu işlemi tekrar edebilirsiniz.

 

Bitkisel Yağlı Avokado
İçerisine jojoba yağı ve buğday tohumu yağı koyacağınız avokado kuru saça çözüm için son derece etkilidir. Karışımı saç köklerinizden uca kadar sürün ve yarım saat bekleyip saçı durulayın.