Koltuk altınızı bu maske ile beyazlatmak mümkün

Deodorant, terlemek ve nem problemleri gibi sorunlar koltuk altlarının kararmasına neden olabiliyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz koltuk altı beyazlatan maske tarifi ile bu kararma sorunlarının önüne geçebilirsiniz.
Koltuk altınızı bu maske ile beyazlatmak mümkün

Özellikle bayanların yaz aylarında yaşadığı problemlerden bir tanesi olan koltuk altı kararması her mevsim karşımıza çıkabiliyor. Koltuk altı kararması konusunda aklınıza takılan sorulara yanıt vermek için bu yazımızı sizler için hazırladık. Koltuk altı kararmaları, herkeste görülebilen cilt sorunlarından bir tanesidir. Farklı nedenlerden dolayı koltuk altına kararma sorunları meydana gelebilir. Vücutta kararmalar genel olarak koltuk altında ve genital bölgede görülür.

Kararma her insanda görülebilen bir cilt rahatsızlığından kaynaklanır. Koltuk altı kararması hamile bayanlarda sık görülen problemlerden bir tanesidir. Peki, koltuk altı kararmasının önüne nasıl geçilir?

Patates

Patates dilimleri de koltuk altı kararması probleminde tercih edilmektedir. Her hangi bir yan etkisi bulunmayan patates dilimlerini kararan bölgeye sürebilirsiniz.

Portakal Kabuğu

Portakal kabuklarını ilk olarak güneşte kurutmaya başlayın. Kurumuş portakal kabuklarını öğüterek toz haline getirin. Daha sonra içerisine süt ve gül suyu ekleyin. Elde edilen bu karışımı koltuk altına sürerek bekletin.

Limon

Uzun yıllardır cilt beyazlatmasında kullanılan limon koltuk atı kararmasına iyi gelebiliyor. Eğer cildinizin limona karşı alerjisi yoksa banyodan önce limonu koltuk altınıza sürebilirsiniz.

Karbonat

Karbonat ve suyu karıştırarak koltuk altına sürebilirsiniz. Elde edilen bu macun koltuk altı kararmalarına oldukça iyi geliyor. Karbonat çok etkili bir beyazlatıcıdır. Haftada bir kere bu uygulamayı yapabilirsiniz.

Koltuk Altı Kararması İçin Maske

Koltuk altı kararmasını geçiren kür sayesinde koltuk altı rengini açabilir ve doğal bir görüntü elde edebilirsiniz.

  • 1 tatlı kaşığı sirke,
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt,
  • 1 tatlı kaşığı kadar pirinç,

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri bir kabın içerisine koyarak karıştırmaya başlayın. Tüylerden arınmış ve temizlenmiş koltuk altınıza sürerek 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra durulayın. Düzenli olarak yaptığınız zaman koltuk altı renginin açıldığınız görebilirsiniz. Koltuk altı kararması için doğal maskelerden yararlanarak çok daha ışıltılı bir cilde kavuşabilirsiniz.