Kokusunu duyan komşunuz kapınıza dayanacak! Böylesi en kral pastanede yok nefis dereotlu poğaça tarifi

Tadı ve ağızlarda bıraktığı enfes lezzeti ile gün sofralarının ve davetlerin baş tacı damak çatlatan dereotlu poğaça tarifi geldi.
Kokusunu duyan komşunuz kapınıza dayanacak! Böylesi en kral pastanede yok nefis dereotlu poğaça tarifi

Kokusunu duyan komşunuz kapınıza dayanacak! Böylesi en kral pastanede yok nefis dereotlu poğaça tarifi - Son dönemde yaşanan zam yağmuru artık pastane fiyatlarının da cep yakmasına neden olurken pastanelerin en çok sattıkları ürünlerin başında yer alan dereotlu poğaça tarifi için beklenen püf noktaları açıklandı.

Mis gibi kokusu ile davetkar dereotlu poğaça kısa süreli hazırlanışı sayesinde hem pratik hem de lezzetli tarif arayan kişilere hitap edecek. İşte damak çatlatan kıyır kıyır dereotlu poğaça tarifi...

DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

125 gram tereyağı (eritilecek)

1 su bardağından yaklaşık iki parmak eksik sıvı yağ

1/2 su bardağı yoğurt

2 tane yumurta (akı içine sarısı üzerine)

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tutam ince kıyılmış dereotu

4 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

İçine beyaz peynir

1 tatlı kaşığı mayonez

1 yemek kaşığı sirke

Malzemelerin tümünü peynir ve un hariç karıştırma kabına alın ve elinizle karıştırın. Üzerine kontrollü bir şekilde unu ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda ya tezgahınızın üzerinde açarak ortasına peynir koyup tekrar top şeklinde yuvarlayın. Hepsini tepsiye dizip üzerine ayırdığınız yumurta sarılarını sürerek önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Püf noktası mayonez ve sirkedir. Mayonez hızlı bayatlamasını engeller sirke ise kıyır kıyır olmasını sağlar. Afiyet olsun...