Kirpik Lifting Nedir? Nasıl Uygulanır?

Kirpik lifting son zamanlarda hayatımıza hızlıca bir giriş yapıp çok fazla ilgi gördü. Fiyatları güzellik merkezlerine göre değişkenlik gösteren kirpik lifting uygulaması uzun ve düz kirpikleri , kısa ve düz kirpikleri aynı zamanda kıvrık kirpikleri de daha belirgin hale getirmek için uygulanan bir işlemdir.
Kirpik Lifting Nedir? Nasıl Uygulanır?

Doğal kirpiklere uygulanan kirpik lifting uygulaması keratin bakım ile yapılmaktadır. Sosyal medyada adını hızla duyuran bu uygulamanın kirpiklerinize hiçbir zararı yoktur. Kirpik lifting uygulamasında kullanılan malzemelerin hepsinin kirpiklere zarar vermeyen madde olması gerekmektedir. Uygulama sonrasında kirpiklerinizde hiçbri şekilde dökülme olmamaktadır.

Kirpik Lifting Uygulaması Nasıl Yapılır?

Kirpiklerinize uygulanan bu işlem kirpikleriniz boyutuna göre S-M-L olarak değişemektedir. Kirpiklerinizin boyutu belirlendikten sonra kirpikleriniz tek tek yapıştırılarak kıvrık görünüme sahip olması sağlanır. Kirpik bakım ürünü sürülerek 15 dakika kadar bekletilir bu işlem sonunda keratin bakım uygulanır. Keratin bakım yapıldıktan sonra 20 dakika daha bekletilerek pedler çıkartılıp işlem sonlanır.

Hangi Durumlarda Kirpik Lifting İşlemi Uygulanır?

  • Kirpiklerinize uzun ve kıvrık görünüm vermek için kirpik çizgisine silikon ped yapıştırılıyor.
  • Kirpikler tek tek geriye doğru taranarak pede yapıştırma işlemi gerçekleştiriliyor.
  • Yapıştırılan kirpiklerin kıvrıklığını koruması için güzellik merkezinin kullandığı solüsyonlar sürülüyor.
  • Eğer çok fazla düz ve inatçı kirpiklere sahipseniz kirpikleriniz kirpik bigudisine sarılarak kirpik lifting işlemi uygulanıyor.
  • Geriye doğru yapıştırılmış kirpiklere mikro çubuklar ile solüsyon sürülüyor ve 15-20 dakika bekletiliyor.
  • Solüsyon sürme işleminde kirpiklerin tek tek silikon pede yapışması ve solüsyonun bütün kirpiklere sürülmesi önemlidir.
  • İkinci adım olarak kirpiklere başka bir solüsyon sürülerek bekletiliyor.
  • En son işlem olarak kirpiklere renk verici solüsyon ve keratin bakım yapılarak işlem sonlandırılıyor. Kirpik lifting işlemi ortalama 45-60 dakika arasında değişmektedir.

Kirpik lifting işleminin kalıcılığı 2-3 ay arasında değişiklik göstermektedir. Kirpiklerinize sürülen kimyasal maddeler sayesinde 1 saatlik bir işlem ile kalıcı uzun ve kıvrık kirpiklere sahip olmanız mümkün. Hassas bir cildiniz var ise her işlem gibi kirpik lifting işlemininde vücudunuzda alerjik reaksiyon yaratabiliceğini unutmamanız gerekmektedir.