Kırışıklıklara Hyaluronik Asit Kullanımı

Yaş ilerledikçe artan ve estetik açıdan rahatsız edici olan kırışıkları gidermenin birçok yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemlerden biri de Hyaluronik Asit kullanımıdır.
Kırışıklıklara Hyaluronik Asit Kullanımı

Kırışıklık Nedenleri Nedir? Nasıl Giderilir?

Kırışıklık nedenlerinin en büyük nedeni; yaşın ilerlemesidir. Yaşlanmanın neden olduğu kırışıklıklar her ne kadar normal karşılansa da bazı kişileri rahatsız edebilmektedir. Genel olarak baktığımızda kırışıklığın ana nedeni yaş ilerlemesidir. Fakat bu ana etkene ek olarak da bazı durumlarda da kırışıklıkların miktarları artabilmektedir. Örneğin; sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklar kırışıklıkların artmasına neden olabilmektedir. Buna ek olarak aşırı güneş ışığına maruz kalma, aşırı makyaj yapma ve kısacası cildi yıpratacak her şey kırışıklıkları artıran etkenler arasındadır. Kırışıkları gidermenin cerrahi işlemler, cilt yenileyici ürünler, ilaçlar ve kremler gibi de çeşitli yöntemleri de bulunmaktadır.

Hyaluronik Asit Nedir?

Hyaluronik Asit; insan vücudunda bulunan, cildin nemli kalmasına yardımcı olan ve ciltte kayganlık sağlanmasını sağlayan bir maddedir. Hyaluronik Asit yaş ilerlemesine bağlı olarak da vücutta azalmaktadır. Bunun sonucunda da ciltte kuruluk oluşumu ve kırışıklıklar ortaya çıkmaktadır. Son yıllarda gelişen teknolojiye bağlı olarak laboratuvarlarda Hyaluronik Asit üretimi sağlanmıştır. Bu üretilen Hyaluronik Asit de kırışıklık karşıtı ürünlerde kullanılması sonucunda oldukça dikkat çekmekte ve ilgi duyulmaktadır. Hyaluronik Asit’in kırışıklık giderme özelliği haricinde vücut için daha birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalar şunlardır; ciltte meydana gelen yaraların iyileşmesine yardımcı olur, eklem rahatsızlıklarına ve reflüye iyi gelir, sistik ve kronik yorgunluğa iyi gelir, göz kuruluğunu giderir gibi daha birçok faydası bulunmaktadır.

Kırışıklıklar İçin Hyaluronik Asit Nasıl Kullanılır?

Hyaluronik Asit’in kırışıklık tedavisindeki en etkili ve en yaygın kullanılan yöntemi deri altından yapılan Hyaluronik Asit enjeksiyonu yöntemidir. Ortalama 10- 15 dakika kadar süren bu yöntem, lokal anestezik bir krem ile uyuşturularak, ağrısız ve acısız bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu yönteme ek olarak da çeşitli kırışıklık önleyici ürünlerin içerisinde de kullanılmaktadır. Tabii bu yöntemlerin etki süresi Hyaluronik Asit enjeksiyon yöntemine göre de daha uzun vadede sonuç vermektedir.