Kırılan Ruj Nasıl Onarılır?

Rujunuz ne kadar kaliteli olsa da bazı durumlarda kırılabilir ya da sıcak aylarda eriyebilir. Bu durumda rujunuzu çöpe atmanıza gerek yok aşağıdaki yöntemlerle rujunuzu kurtarabilirsiniz.
Kırılan Ruj Nasıl Onarılır?

Bazı rujlar vardır ki sadece o ruju kullanırsınız, o rujda bulduğunuz rengi başka hiçbir rujda bulamazsınız. Bazı malzemeler ile rujunuzu tekrar geri getirebilirsiniz.

Rujunuz İkiye Ayrılsa Bile Tamir Edebilirsiniz

Sert darbelerde ruj ikiye ayrılabilir. Bu durumda üzülmenize gerek yok. Kırılan rujunuzu birkaç malzeme ile geri getirebilirsiniz. Bu malzemeler arasında; mum, kırık ruj, küçük ahşap çubuk ve buzdolabı yer alır. Bu dört malzeme ile rujunuzu geri getirmek istiyorsanız öncelikle mumu yakın. Rujun tamamı ortaya çıkana kadar kutusunu çevirin. Kırılan ruj parçasını muma yaklaştırın ve iki ucunu da mumla ısıtın. Yalnız bu işlemi yaparken dikkat edin ki rujunuz daha da fazla erimesin.

Her iki tarafın yeterince eridiğinden emin olduktan sonra ucu ruja sımsıkı tutturun. Daha sonra ahşap çubuk ile rujun kenarını düzeltin. Rujunuzu yapıştırdıktan sonra buzdolabına koyun ve tamamen donmasını bekleyin. Rujun buzdolabında 1 saat kalması yeterli olacaktır.

Rujunuz Sıcaktan Erise De Geri Getirebilirsiniz

Sıcak yaz günlerinde rujların erimesi en muhtemel durumdur. Mutfakta fırının yanında, arabanın bagajında ya da çantanızda rujunuzu unutabilirsiniz. Bu durumlarda rujunuzu çöpe atmanıza gerek yok. Kolay bir şekilde tamir ederek rujunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz. 1 mum, metal kaşık, kağıt peçete, küçük bir kap, buzdolabı ve maşa ile rujunuzu tamir edebilirsiniz.

Öncelikle rujunuzu koyacağınız zemine kağıt peçete serin. Böylece temiz bir ortamda korumuş olabilirsiniz. Daha sonra mumu yakarak rujdaki topaklar yok olana kadar ruju muma yakın tutun. Daha sonra kaşıktaki sıvıyı kaba boşaltın. Maşa ile kabın dibinde kalan ruj parçasını alın ve bir kaba koyun. Son olarak kabı bir saatliğine buzdolabına koyun.

Böylece en sevdiğiniz rujları bile tamir ederek uzun süre kullanabilirsiniz. Çöpe atmak yerine kırılan ya da eriyen rujunuzu tamir ederek kullanmaya devam edebilirsiniz. Sevdiklerinize de bu yöntemleri öğretebilirsiniz.