Kına ile saç nasıl boyanır? Saça kına nasıl yakılır?

Kadınlar genellikle sıkıldıklarında veya saçlarındaki beyazlarını kapatmak için saçlarını kimyasal boyalarla boyarlar. Fakat kimyasal içeriği bulunan her boya saça hem zarar verir aynı zamanda yıpratır ve dökülmesine yol açar.
Kına ile saç nasıl boyanır? Saça kına nasıl yakılır?

Saçlarınızda değişiklik yapmak istediğinizde kimyasal değilde ülkemizin bize sunmuş olduğu doğal yolları kullanmanız hem saçınız açısında hem saç deriniz açısından size iyi gelecektir. Kına evlenecek kızların kına gecelerinde ellerine sürülen vazgeçilmez bir parçasıdır. Elinizde tutma sürenize bağlı olarak rengi koyu veya açık olan kına boyadığı dokuyu kızıl hale getirmektedir. Bunun dışında siyah ve yeşil kına tozuda bulunmaktadır. Satın aldığımız yeşil kına saf değildir içerisine bazı boya karıştıralarak açık yeşil renk elde edilmiştir.

Kına İle Saç Nasıl Boyanır?

  • Süt veya ılık su kullanırken saçınızın miktarına göre kına ile karıştırın.
  • Karışımı hazırlarken elinizde kına izinin kalmasını istemiyorsanız mutlaka eldiven kullanmanız gerekmektedir.
  • Hazırladığınız karışımı yaklaşık 10-15 dakika boyunca karştırın ki malzemeler iyice özleşsin.
  • Karıştırma işlemi bittikten sonra kınanın yüzeyine bir miktar su dökün ve 8-10 saat arasında bekletin.
  • Bekleyen karışım boya kıvamına geldikten sonra saçınıza uygulayabilirsinz.
  • Boya kıvamını almış olan karışımı saçlarınızın diplerinden uçlarına doğru sürerek boyama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Boyama işlemi bittikten sonra bütün saçlarınızı geriye doğru tarayıp sararak beklemeniz gerekmektedir.
  • Karışımı hazırladıktan hemen sonra içerisine bir miktar tuz eklerseniz karışımın saçınızda oluşacak rengini sabitler.

Kına ile saçlarınızı bakır renginde boyamak istiyorsanız yukarıda anlattığımız karışımın içerisine 1 su bardağı suda kaynattığınız soğan kabuğunun suyunu ekleyebilirsiniz. Saçlarınızı kızıl renk yapmak istiyorsanız eğer yine aynı şekilde karışımı hazırlayıp içerisine bu sefer pancar suyu ekleyerek saçlarınızın kızıl renge kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Her bireyin farklı alerjik reaksiyonları olduğu için hazırladığınız karışımı saçınıza sürmeden önce ufak bir yerde test etmeniz sağlığınız açısından iyi olacaktır. Kimyasal boyalar yerine böyle doğal karışımları kullanmak hem saçlarınızı yıpratmayacak hemde daha doğal bir görünüme sahip olmanızı sağlayacaktır.