Kilo vermeye yardımcı olan ot ve baharatlar

Fazla kilo problemi olanlar için kilo vermek konusunda yardımcı olacak ot ve baharatların tüketimi önemlidir.
Kilo vermeye yardımcı olan ot ve baharatlar
Düzenli şekilde spor yapmak ve aynı zamanda kilo vermeye yardımcı ürünlerin kullanımı istediğiniz gibi daha fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmanıza yardımcı olabilir. Doğada özellikle yetişmekte olan şifalı otlar ve bunun yanı sıra üretilecek olan baharatlar kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

 

1. Ginseng
Baharat denilince akla gelebilecek en şifalı seçeneklerden biridir. Çin’de özellikle yaygın kullanıma sahiptir. Günümüzde ülkemizde de kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Kan şekerini düzenlemesi gayet zamanda sindirimi kolaylaştırmasının yanı sıra stresi azaltıcı etki sağlaması nedeniyle tercih edilmektedir.

 

2. Tarçın
Kış aylarında yaygın olarak tercih edilmekte olan tarçın kilo vermeye yardımcı olan şifalı baharatlar arasında yer almaktadır. Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra kan şekerinin düşmesine etki sağlayarak şeker hastaları için önemli bir yere sahiptir.

 

3. Arnavut Biberi 
Metabolizmayı hızlandırması amacıyla tercih edilmektedir. Vücutta daha fazla ısı yaratarak yağların yakımını hızlandırmaktadır.

 

4. Kakule
Eşsiz bir tada sahip olan kakule yağ yakıcı özelliği nedeniyle tercih edilmektedir.

 

5. Sarımsak
Kilo vermek isteyenler için sarımsak özellikle tercih edilebilecek besinler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda sarımsak tüketimi vücut açısından oldukça önemlidir.

 

6. Karabiber
Arnavut biberi ile benzer özellikler göstermektedir. Ancak tadı farklıdır. Yemeklerde özellikle en yaygın kullanılan baharatlardan biridir. Yağ hücrelerinin büyümesini engelleyici özelliğe sahiptir.

 

7. Kimyon
Özellikle Hindistan’da hemen hemen her yemekte kullanılmaktadır. Sindirime yardımcı olması ve aynı zamanda gün boyu enerjik hissetmenizi sağlaması nedeniyle tercih edilmektedir.

 

8. Zencefil
Kış aylarında özellikle tüketimi yaygın olarak tercih edilmektedir. Tokluk hissi vermesi ve aynı zamanda sağlığa faydalı olması nedeniyle tüketilmektedir.

 

9. Çemenotu
Çok sık tercih edilmemesine karşın özellikle iltihap karşıtı olması nedeniyle tercih edilmesi söz konusu olmaktadır. Aynı zamanda obeziteyi önleyici etki sağlayabilir.

 

10. Zerdeçal
Farklı faydaları bulunmaktadır. Hindistan’da yaygın olarak kullanılan baharatlardan biridir. Özellikle kilo vermeye yardımcı olması ve aynı zamanda yağ yakımını hızlandırması nedeniyle tercih edilmektedir.

 

11. Biberiye
Sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenler için aynı zamanda kilo vermeye yardımcı olacak 11 şifalı ot ve baharat seçeneği arasında yer almaktadır. Yağ hücrelerinin parçalanmasına yardımcı olur.