Kendi Pedikürünüzü Kendiniz Yapın

Kendi pedikürünüzü kendiniz yapın çünkü korona nedeniyle ortak kullanılan malzemeler nedeniyle bulaş riskini arttırabilirsiniz.
Kendi Pedikürünüzü Kendiniz Yapın

Kendi pedikürünüzü kendiniz yapın bulaşıcı hastalık riskinden en iyi şekilde kurtulun! Salgın hastalıkların her geçen gün biraz daha arttığı günümüzde kuaför gibi alanlarda önemli olan ortak malzemeler çok tehlikelidir. Bu yüzden kişisel bakımınızı kendinizin yapacağı alternatifleri değerlendirebileceksiniz. Özel olarak sipariş edilen ve çok kolay uygulanan pedikür uygulamalarının ev konforunda gerçekleşmesi mümkün olmaktadır. Bunun için birkaç temel malzemeyi alarak işe başlayabilirsiniz.

Alışverişinizi Yapın

Kozmetik marketlerden ya da internet üzerinden manikür malzemeleri satın alabilirsiniz. Son derece ekonomik olan bu ürünleri kullanarak hijyenik bir kişisel bakım uygulaması yapabilirsiniz. Evinizin konforunda manikür ve pedikür uygulaması yapmak istediğinizde aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Evde manikür pedikür uygulaması yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Öncelikle ayaklarınızı sıcak suyun içine koyacağınız için özel bir şampuanlı su hazırlayın
  • Ayaklarınızı suya sokmadan önce tırnak etleriniz ve tırnaklarınıza vazelin sürün
  • Ayaklarınızı ortalama 10 dakika suyun içinde bekletin
  • Havluyla suyunu aldığınız ayaklarınızın arasına pamuk sıkıştırın ve birbirlerinden ayırın
  • Pedikür malzemeleriyle tırnak etlerinizi geriye itin
  • Tırnaklarınızı törpüleyin ve tüm tırnaklara tek tek bu işlemleri uygulayın
  • Ayağınıza oje sürecekseniz ojenizi sürerek işlemi tamamlayın
  • Daha sonra da elleriniz için aynı işlemleri tekrar edebilirsiniz.

Evde Pedikür İçin Gereken Malzemeler

Öncelikle kaliteli malzemeler edinmeniz gerekecektir. Tırnak etlerinizi giderirken kör bir makas size zarar verebilir. Bu yüzden oldukça önemli olan malzemelerin kullanılması için öncelikle dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştirmeyi tercih edin.  Evde pedikür yapmak son derece güvenlidir. Ancak yakın arkadaşlarınızı dahi kendi malzemelerinizi kullandırmadan kişisel ürünlerinizden uzak tutmalısınız. Ayrıca her işlemden sonra dezenfeksiyon yaparsanız sonuç başarılı olacaktır. Bir diğer husus da oje seçimi olacaktır. Kıyafet seçiminde renkli tercihleriniz varsa nude tonları tercih edebilirsiniz. Kalıcı oje kullananlarda da bu yüzden nude tonların kullanılması daha uygun olacaktır. Birçok farklı malzemenin tercih edildiği pedikür işlemini birkaç kere kendiniz yaptıktan sonra, geri kalan uygulamalar son derece kolay bir şekilde gerçekleşecektir.