Kek gibi kabaran pofuduk omlet tarifi! İşin püf noktası buymuş

Ramazan'da sahur zamanı normal zamanlarda da kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında olan omleti kek gibi kabartarak yapmak ister misiniz? İşin püf noktası ortaya çıktı! Omletinizi bu şekilde yapınca podufuk pofuduk kabaracak!
Kek gibi kabaran pofuduk omlet tarifi! İşin püf noktası buymuş

Tok tutma özelliği ile bilinen yumurtanın en çok sevilen halleri arasında omlet bulunuyor! Tadının çok lezzetli olduğu içerisinde farklı sebzelerin de girebileceği omleti yapmanın pek çok yolu var. ancak bizler size kek gibi kabaran pofuduk omlet tarifi vereceğiz! Bu şekilde omletleriniz resmen kek gibi kabaracak bir yiyen bir daha isteyecek!

KABARAN OMLET TARİFİ

Kabaran omlet tarifinde size püf noktayı vereceğiz! Kabaran omlet yapmak için ilk olarak 2 yumurta, yarım çay bardağı sütü tamamen bir karışım haline gelene kadar çırpın. Daha sonra üzerine 1 yemek kaşığı kadar un ve 1 çay kaşığının ucu ile kabartma tozu ekleyin. Karışımın tamamen homojen bir hale geldiğinden emin olana kadar karıştırmaya devam edin.

Damak tadınıza göre tuz eklemesini bu aşamada yapabilirsiniz.

Daha sonra yapışmaz tavaya çok az bir miktar yağ döküp tavanın ısınmasını sağlayın. Isınan tavaya yumurta karışımını döktükten sonra tavanın kapağını dökün ve kısık ateşte pişmesini bekleyin.

Dilerseniz yumurtanın altı piştikten sonra arasına kaşar peyniri koyarak pişirmeye devam edebilirsiniz. Bu şekilde kabaran omletiniz pek çok kişi tarafından kek ya da börek zannedilecek!

YUMURTANIN YARARLARI

Protein açısından son derece zengin olan yumurta gün içerisinde 1 kere de olsa tüketilmesi gerekiyor. Sağlık açısından yararları olan yumurtanın en temel 5 yararını şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Her şeyden önce yumurta tok tutma özelliği ile bilinmektedir. İçerisindeki yüksek besin değeri sayesinde yumurta tok tutmaktadır.
  2. Protein, vitamin ve antioksidan açısından son derece zengindir
  3. Göz hastalıklarına karşı risk oranını düşürür
  4. Kalp sağlığına iyi geldiği bilinmektedir
  5. İyi kolesterol seviyesini artırmaktadır