Kayınvalideniz bayılacak eltiniz çatlayacak! 3 malzemeli basit kurabiye tarifi

Özellikle akşamları çoğu zaman çayın yanında atıştıracak ufak bir şeyler arıyoruz. Tam da çayınız demlenene kadar hazırlanacak kayınvalidenizden tam not alacak ve eltinizi çatlatacak basit kurabiye tarifini sizler için derledik!
Kayınvalideniz bayılacak eltiniz çatlayacak! 3 malzemeli basit kurabiye tarifi

Kurabiyenin ayarını tutturmak çoğu kişi için zor olabilir. Ancak bu 3 malzemeli basit kurabiye tarifi sayesinde artık kurabiyeleri pratik bir şekilde yapabilecek, dakikalar içerisinde hazır edebileceksiniz. Basit 3 malzemeli kurabiye tarifi ve malzeme listesi şu şekilde:

3 MALZEMELİ BASİT KURABİYE TARİFİ

3 malzemeli basit kurabiye tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde:

  • 2,5 su bardağı kadar un (Unun markasına göre miktar değişebilir, kontrollü ekleyin)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağından fazla pudra şekeri

İlk olarak kabın içine pudra şekerini, sıvı yağı ve unun bir kısmını alıp yoğurtmaya başlayın. Bu aşamadan sonra unu eleyerek yavaş yavaş miktarını artırarak ekleyin.

Tam ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurma ve un ekleme işine devam edin.

Hamurunuz hazır olunca ortalama olarak ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı kağıt serilmiş fırının içerisine kurabiyeleri dizin. Büyüklüğüne göre değişse de ortalama olarak bu tariften 17-18 kurabiye çıkmaktadır.

Dilerseniz limon sıkacağınızın, tırtıklı bıçağınızın ya da tel çırpıcınızın üstü ile kurabiyelerin üzerine şekil verebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kurabiyelerinizin altı kızarıp, üstü beyaz kalana kadar pişirin.

Kontrollü pişirmenizi öneriyoruz. Buradaki püf nokta kurabiyelerinizi üzeri kızarmadan fırından almak.

Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Kurabiyelerinizin soğumasına özen gösterin, aksi durumda pudra şekeri, sıcak kurabiye üzerine eriyebilir.

AFİYET OLSUN