Kaşık kaşık yiyeceksiniz! Sadece 2 malzemeyle evde kolay dondurma tarifi

Havaların artık ısınması ile birlikte dondurma sezonu da açıldı. Pek çok ilimizde marketlerde dondurmalar yerini alırken, birçok kişi artık dondurmayı kendi yapmak istiyor! Sadece 2 malzemeyle yapılan ve kaşık kaşık yedirten dondurma tarifi haberimizde!
Kaşık kaşık yiyeceksiniz! Sadece 2 malzemeyle evde kolay dondurma tarifi

Özellikle çocuklarına katkısız bir şekilde dondurma yemek isteyenler dikkat! Doğal evde pratik dondurma tarifinin sırrı açıklandı. Evde kolay dondurma yapımı için ihtiyacınız olan malzeme listesi ve yapım aşamalarını sizler için derledik.

KAŞIK KAŞIK YİYECEKSİNİZ

Evde kendi dondurmasını yapmak isteyenler için son derece pratik ve lezzetli olan evde dondurma tarifine ilişkin merak edilen tüm detaylar ve tarif aşamaları haberimizde! Peki, evde pratik kolay doğal dondurma nasıl hazırlanır, gerekli malzemeler neler?

2 MALZEMELİ KOLAY DONDURMA MALZEMELERİ

Sadece bu 2 malzeme ile kolay bir şekilde yapabileceğiniz dondurmayı kaşık kaşık yiyeceksiniz. Hemen hemen her evde kolayca bulunacak o malzemeler şu şekilde:

  • 4 tane olgunlaşmış muz
  • 1 yemek kaşığı bal

10 adet ceviz (Tercihe göre)

EVDE KOLAY DONDURMA YAPIMI

Belirtilen malzemeleri hazırladıktan sonra evde kolayca dondurma yapmak için şu aşamaları izleyebilirsiniz:

İlk olarak muzları soyduktan sonra doğrayın ve buz dolabı poşetine koyarak bir gece dolapta donmasını bekleyin. Daha sonra donan muzları ertesi gün buzluktan çıkartın ve 1-2 dakika bekleyin.

Blender ile muzları iyice çekin. Donmuş muz yoğunlaşıp kıvam almaya başlayınca içerisinde 1 yemek kaşığı balı ekleyip bir daha karıştırın. Karışımı bir kap içerisine aldıktan sonra kapağını kapatın ve yeniden buzdolabına atın. İstediğinizde buzluktan dondurmanızı çıkartın dilerseniz ceviz, fındık ve fıstık gibi kuruyemişlerle süsleyerek tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!