Karınca yumurta yağı ne işe yarar?

Geçmişten günümüze kadar kullanılan bu yağ çok fazla duyulmamıştır. İstenmeyen tüylerle başa çıkmak için kullanılan karınca yumurta yağını ilk olarak İranlı kadınlar kullanmaya başlamıştır.
Karınca yumurta yağı ne işe yarar?

Günümüzde de istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan en gözde yöntemlerden biridir. Medikal işlemlerin yanı sıra karınca yumurta yağı doğal bir yöntem olarak hayatımızda önemli bir yer kazanmıştır. İstenmeyen tüylerden ağrısız acısız bir şekilde kurtulmanın dışında düzenli kullanımlarda tüylerin azaldığını da göreceksiniz. Karınca yumurtasının içerisinde bulunan yağ acısız ve ağrısız epilasyon yöntemlerinden en etkilisidir. Bütün bunların dışında ağda yapılan bölgeyi nemlendirip beslemekle kalmayıp ağda yapılan bölgede oluşan koyuluklardan kurtulmanıza yardımcı olmaktadır.

KARINCA YUMURTASI YAĞI NEDİR ?

Bütün kadınlar istenmeyen tüylerle başa çıkmak için lazer , ağda ve epilasyon gibi bir çok medikal yönteme başvurmaktadır. Karınca yumurtası yağı doğal ve acısız bir yöntem olduğundan dolayı çocuklarda da kullanılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Yüzyıllar öncesinden gelen bu doğal yöntem işinizi hem kolaylaştıracak hemde düzenli kullanımda tüylerinizin seyrelip azaldığını farkedeceksiniz.

KARINCA YUMURTASI YAĞI NASIL KULLANILIR ?

Vücudunuzdaki istenmeyen tüyleri azaltmak ve kıl köklerini biraz da olsa gevşetmek için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemi kullanmadan önce bölgedeki tüm tüylerin temizlenmesi gerekmektedir. Bu işlemin öncesinde ağda yapılması uygundur. Ağda yapıp istenmeyen tüyler alınıp alınan bölgedeki hassasiyet geçtikten 20-30 dakika sonra karınca yumurtası yağı masaj hareketleriyle güzelce sürülmelidir. Bu yağ hiçbir şekilde yıkama ve durulama gerektirmez. İstenmeyen tüyleri aldıktan hemen sonra bu işlemi yaptığınızda oluşan farkı göreceksiniz.

Karınca yumurtası yağı düzenli kullanıldığında 1 sene sonra ortadaki farkı göreceksiniz. Kişinin vücuduna bağlı olarak bazen ilk kullanımda da gözle görülür etki oluşmaktadır. Bu yağ doğal olduğundan dolayı hiçbir şekilde yan etkisi ve zararı bulunmamaktadır. Fakat piyasada çok fazla sahtesi olduğundan dolayı kullanmdan önce küçük bir bölgede test etmeniz tavsiye edilmektedir. Karınca yumurtası yağını kullandıktan sonra eğer vücudunuzda kaşıntı , kızarıklık , yanma , kabarma ve tüylerinizde gözle görülür şekilde artış olduğunda bir hekime başvurup yağı bırakmanız tavsiye edilmektedir.

İlgili Haberler