Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır?

Karbonat, her evde bulunması gereken temel malzemelerden biridir. Çünkü hamur işlerinden temizlik işlerine kadar neredeyse her türlü içerikte bulunur.
Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır?

Poğaça, börek, pişi … onun sayesinde kabartılarak yapılır. Ayrıyeten nohutların çabuk yumuşamasını sağladığından pişirmesini kolaylaştırır. Sirke ile karbonat karışımı gümüşleri parlatır. Cilt içinde oldukça faydalıdır. Cilde karbonat maskesi uygulandığında güzelliği artırır.

Tarifleri

Cilt tipine uygun karbonat maskesi uygulamak gerekir. Cilt tipi ve cilt sorununa göre farklı malzemeler eklenebilir. Bu maske uygulanmadan önce cild güzelce temizlenmelidir.

1. Yağlı ciltler için karbonat maskesi tarifi

Malzemeler: 2 tatlı kaşığı karbonat ve 2 yemek kaşığı su

Hazırlanışı:

Karbonatın içine ılık suyu ilave edilerek macun kıvamına getirilir. Malzeme miktarı bölgenin yüzeyine göre değiştirilebilir. Daha sonra karışım parmak uçları ile cilde nazikçe sürülür. 20 dakika sonra cilt soğuk su ile iyice durulanır.

2. Kuru ve hassas ciltlere uygun karbonat maskesi tarifi

Malzemeler: 2 yemek kaşığı yoğurt, 4 çay kaşığı karbonat, 8-10 damla taze sıkılmış limon suyu, 3-4 çay kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Küçük bir kasede tüm malzemeler iyice karıştırılır. Sonra parmak uçları ile hafifçe cilde uygulanır. 20-30 dakika sonra durulanır. Bu maske, içindeki kuru ve hassas ciltlerin tahriş olma riskinden azaltır.

3. Cilt lekeleri, sivilceler ve cildi beyazlatma tarifi

İçeriği: 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı yaş maya, 8-10 damla taze sıkılmış limon suyu

Hazırlanışı:

Kaseye alınan malzemeler karıştırılır. Metal yerine tahta kaşık kullanmalıdır. Temiz cilde uygulanır ve 20-30 dakika sonra durulanır.

Faydaları

Cildi ölü derilerden temizler.

Kan dolaşımını hızlandırdığı için cildin daha canlı görünmesini sağlar.

Aknelerin hızlıca yok olmasını sağlar.

Akne oluşumunu önler.

Cildi beyazlatır.

Ciltteki yara izlerini kapatır, düzenli kullanımında tamamen geçirebilir.

Yaşlanmayı geciktirir.

Siyah noktaları temizler ve tekrardan oluşmasını önler.

Önemli bir not: Karbonat kuvvetli bir ürün olduğu için tedbir amaçlı küçük bir alanda alerjik reaksiyon olup olmayacağı test edilmelidir. Eğer aşırı derece kızarıklık veya yanma olursa hemen bol su ile temizlenmelidir. Maske haftada en fazla 1 kez uygulanmalıdır. Fazla kullanımlarda cilde zarar verebilir.