Kalıcı oje yaptıran kadınlara kötü haber! Doktorlar zararını açıkladı meğer...

Son dönemde kadınların en çok yaptırmış oldukları işlemler arasında yer alan kalıcı ojenin zararları ve yan etkileri hakkında uzmanlardan son dakika açıklaması geldi.
Kalıcı oje yaptıran kadınlara kötü haber! Doktorlar zararını açıkladı meğer...

Kalıcı oje yaptıran kadınlara kötü haber! Doktorlar zararını açıkladı meğer... - Kadınların sıklıkla yaptırmış olduğu medikal işlemler arasında yer alan kalıcı oje hakkında uzmanlardan yeni açıklamalar peş peşe gelmişti. Bu açıklamalardan birini de Dermatoloji Uzmanı Ceylan Emir yaptı.

Kalıcı oje yaptıran kişilere önemli uyarılarda bulunan Emir yapılan bu işlemin zararları olduğunu belirterek bu işlemi yaptırmak isteye kişilerin dikkat etmelerini istedi. Kalıcı oje yaptırmak isteyen kişilerin dikkat etmeleri gerekenler neler?

KALICI OJE YAPTIRMAK ZARARLI MI, KALICI OJE YAPTIRIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Uzm. Dr. Ceylan Emir, “Sık sık yaptırılan kalıcı oje işlemleri tırnak yüzeylerine zarar verebilir. Kişiler alerjik reaksiyonlar ile karşılaşabilir. Kalıcı oje sonrası en az 15 gün ara verilmesini ve tırnakların bu süre içerisinde havalandırılmasını tavsiye ederim.” dedi.

kalici-oje-1.jpg

Bakımlı eller, rengarenk desenli ojeler son zamanların vazgeçilmesi olsa da, uzmanlar kalıcı oje konusunda uyarılarda bulunuyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Ceylan Emir, kalıcı oje konusunda dikkat çekici uyarılarda bulundu. Sık yapılan kalıcı ojenin tırnak yüzeyi üzerinde hasara yol açabileceğini ifade eden Emir, işlemi yapan güzellik salonlarının hijyen koşullarının da çok önemli olduğunu söyledi.

kalici-oje-2.jpg

Uzm. Dr. Ceylan Emir, “Kalıcı oje son zamanlarda çok popüler oldu. Renk renk, desen desen kalıcı ojeler ellerde çok güzel dursa da dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Özellikle, kalıcı oje işleminin yapıldığı güzellik salonunun sterilizasyonu yani hijyeni çok önemli. Mutlaka temiz olan ve kalıcı oje işleminin yapıldığı aletlerin düzenli olarak temizlendiği salonlar tercih edilmeli.” dedi.

Ojenin kalıcı olmasını sağlamak adına kullanılan cihazın UV ışını yaydığını belirten uzmanlar bu nedenle işlemden önce ellere mutlaka güneş kremi sürülmesi gerektiğini belirtirken her işlemden sonra en az 15 gün ara verilmesi gerektiğini ifade ettiler.