Kalıcı Makyajda Son Teknikler Nelerdir?

Kalıcı makyaj, organik içerikli boyaların işlem görecek bölgeye mikro iğneler ile kalıcılığı sağlayan teknik ile yapılmaktadır.
Kalıcı Makyajda Son Teknikler Nelerdir?

Kalıcı makyaj da organik içerikli boyalar kullanılmaktadır. Kişinin sağlığını riske atmayacak ve istenilen makyaj türü kalıcı olarak yapılmaktadır. İşlem görecek bölgelere mikro iğneler kalıcılı olmak üzere yerleştirilmektedir. Bu mikro iğneler tek kullanımlık ve son derece sterildir. Uygulama sırasında acı hissi duyulmaz. Çünkü uygulama öncesi işlem görecek bölge anestezik krem ve yağlar ile acı hissini ortadan kaldırmaktadır. Kalıcı makyaj ya da kaş kontürü yaptıran kişiler hiçbir şekilde acı hissi oluşmadığını belirtmektedir. Çünkü bu işlem derinin üst tabakasına uygulanmaktadır.

Kalıcı makyajın uygulanması süresi kişinin cilt esnekliğine, bölgeye ve cildin nem oranına göre değişmektedir. Aynı şekilde bu işlemin cilt üzerinde ne kadar süre kaldığı cilt tipine bağlı olarak değişmektedir. Dolayısı ile kalıcı makyaj kişinin cilt yapısına göre kalıcılık süresi olduğu söylenebilir. Çünkü kullanılan boya zaman içerisinde deriden atılmaktadır. İnsan sağlığına hiçbir zararı olmayan bu boyalar cildin yenilenmesi ile yavaş yavaş ortadan kayboluyor. Bu sebeple uygulamanın yenilenmesi ya da ufak rötuşların yapılması gerekir. Kalıcı makyaj da kullanılan iki teknik vardır. İlki microblanding tekniği, ikincisi ise micro pigmentasyon tekniği olarak bilinmektedir.

Micopigmentasyon Nedir?

Kalıcı makyaj için kullanılan bir tekniktir. Bu teknikte kalıcı makyaj dövme makinasına benzeyen cihaz ile yapılmaktadır. Kişinin istediği renklerde boyalar cihazın ucundaki iğneler ile cilt dokusuna işlenir. Aynı zamanda bu işlemi uygularken ortamın ve kullanılan ekipmanların steril olması son derece önemlidir. Bu teknik sayesinde doğal kıl görünümü, pudralama ve gölgeleme işlemleri gerçekleşir. Böylece daha doğal bir kalıcı makyaj yapılmaktadır.

Microblanding Nedir?

Kalıcı makyaj için kullanılan bir tekniktir. Microblanding cihaz yerine ucu iğneli özel bir kalem ile yapılmaktadır. Bu kalem sayesinde daha kolay bir şekilde kıl görüntüsü yaratan çizikler atılmaktadır. Son derece doğal bir görünüm için bu teknik daha fazla tercih edilmektedir.

Kalıcı makyaj dudak, kaş ve göz için uygulanmaktadır. Bunların haricinde medikal amaçlı da kullanımı bulunmaktadır.