Kalıcı Makyaj Nedir ve Nasıl Yapılır?

Her bireyin kendine özgü kalıcı makyaj uygulamaları vardır. Kalıcı makyaj, kadınların her gün kullandığı makyajın “kalıcı” halidir. “Kalıcı” denilse de ömür boyu kalıcılık değildir, bu uygulamanın kalıcılığı en çok 3 yıldır.
Kalıcı Makyaj Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bu makyajın yapımı iğne ile derinin altına renk pigmentleri enjekte edilerek yapılır. Bu renkler doğal e kimyasal madde içermediğinden dövme ile farklı kavramlardır. Kalıcı dövme yapılırken boya derinin 5-6 kat derinine işlenirken, kalıcı makyaj yapımında renkler derinin en fazla 0.5 mm (1-2 kat) altına işlenir. Bu nedenle kalıcı makyaj çok uzun süre kalıcı değildir. Kalıcı makyaj uygulanırken kullanılan boyalar tamamen doğal olduğundan dokuya kesinlikle zarar vermemektedir.

Kalıcı Makyajın Avantajları

Kalıcı makyaj çok fazla avantajları vardır;

Kalıcı makyaj, her gün makyaj yapma zahmeti oradan kalkar.

Kalıcı makyaj ile günün her saati bakımlı olunur.

Kalıcı makyaj sağlığa zarar vermez.

Kalıcı makyaj sayesinde makyaj malzemesi alınmayacağı için fiyat ve performans olarak daha avantajlı olunur.

Kalıcı makyaj, yüzünüzün hatlarını ön plana çıkartacağından daha da güzel görünüme sahip olmayı sağlar.

Kalıcı Makyaj Çeşitleri

Kalıcı makyaj yüzün farklı bölgelerine uygulanabilir.

En çok tercih edilen kalıcı makyaj uygulamaları:


1. Dudak Rengi

Dudak renklendirme ile yapılan kalıcı dudak makyajının amacı dudaklardaki dolgunluğu ve canlılığı artırmak için yapılır. Dudak kontürü ise sadece dudağın dış bölgesine yapılan uygulamadır. Renk seçimi kişinin tarzına göre belirlenir ama önem verilmesi gereken bütünlüğün korunmasıdır ve bunun için kişinin esmer yada sarışın olmasına uygun renk seçilmelidir.

2. Kaş Kontürü

Kaş kontürü mikropigmentasyon ve microblading olmak üzere 2 farklı teknik ile yapılır. Mikropigmentasyon tekniği uygulaması özel bir cihaz ile yapılırken, microbladingte tekniği uygulamasında ufak iğneleri olan microblading kalemi kullanılır. Her iki teknik ile bakımlı ve kusursuz kaşlara sahip olunabilir.

3. Kalıcı Eyeliner ve Dipliner

Kullanımı en zor olan uygulama eyeliner olduğundan kalıcı makyajda en çok tercih edilenlerdendir. Göz kapağının üzerine uygulanan kalıcı makyajın 2 tekniği vardır, Kalıcı eyeliner da göz kapağının tamamına belirgin hat çizilir. Kalıcı dipliner ise sadece kirpiklerin başladığı hata, sade bir çizgi çekilerek yapılır. Zaman olarak farklılık gösteriyor olsada yaklaşık yarım saat ile 1 saat kadar sürer. Bu işlem başlangıcında önce örnek bir çizgi çekilir ve sonra anestezi krem ile o bölge uyuşturularak boyalar enjekte edilir.