Kadir Gecesi adetli olan kadınlar ne yapmalı, hangi duaları okunmalı?

Müslüman alemi için son derece önemli olan ve herkes tarafından iple çekilen Kadir Gecesi'nin eda edilmesine çok az bir zaman kaldı. Bu noktada kadınlar genellikle adet olan kadınların nasıl ibadet edebileceğini araştırıyor. İşte merak edilenler..
Kadir Gecesi adetli olan kadınlar ne yapmalı, hangi duaları okunmalı?

Diyanet takvimine göre Kadir Gecesi Ramazan2ın 27. Gecesine denk gelecek. Bu önemli gecede Müslümanlar ellerini semaya açarak dualar edecek, ibadetlerini yerine getirecek. Peki, adetli olan kadınlar kandil akşamları neler yapabilir, hangi duaları okuyabilir?

Kadir Gecesi’nde ibadetlerini yapmak isteyen ancak regl döneminde olan kadınlar araştırmalarına hız kazandırdı. Adetli olan kadınlar zikir çekebilir mi, dua okuyabilir mi? Adetliyken hangi zikirler çekilir, dualar okunur? İşte merak edilenler

ADETLİYKEN KANDİLDE NELER YAPILIR?

Aktarılan haberin detaylarına göre kadınlar adetli ya da lohusa oldukları dönemlerde de dualarını edebilir, zikir çekebilir ve dua anlamını taşıyan ayetler okuyabilir.

Bunun yanı sıra Şafii, Hanbeli ve Hanefilere göre kadınlar adetli, lohusa ve cünüp olduklarında Kur’an okuyamaz, oruç tutmaz. Burada mezheplere göre bazı ayrıntılar bulunuyor. Hanefi ve Şafiler dua ve zikirleri adet, lohusa ya da cünüp olurken okuyabileceklerini Şafiiler, dudaklarını kımıldatmadan okuyabileceklerini savunuyor.

ADE GÖREN KADIN KADİR GECESİNDE NE YAPMALI?

Adet gören kadınlar Kadir Gecesi’nde namazlarını kılamaz, gün içinde oruç tutamaz. Ancak bunun yanı sıra bol bol zikir çekebilir, tesbih duası okuyabilirler. Bunun yanı sıra besleme çekmeden dua niyeti ile Fatiha-i şerifeyi de okuyabilirler.

KADİR GECESİ ÖNEMLİ

Kadir Gecesi’nin önemi Müslümanlar için çok büyüktür. Çünkü bu önemli gecede Kuran’ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ifade edilmiştir. Bin aydan daha hayırlı olan bu önemli gece Kur’an’ı Kerim’de Kadir Suresi’nde de bahsedilmektedir. Bu sebeple bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecesi'nde adetli olan kadınlar da ibadetlerini bu şekilde yerine getirebilir.