Kadınların korkulu rüyası! Sinsice ilerliyor tüm vücudu sarıyor bu belirtilere dikkat

Son dönemde kadınlarda görülen sinsi hastalıkta artış yaşanırken doktorlar erken evre belirtileri ve uyarıları açıkladı!
Kadınların korkulu rüyası! Sinsice ilerliyor tüm vücudu sarıyor bu belirtilere dikkat

Son dönemde kadınlarda görülen hastalıklar ne yazık ki artmaya başlarken uzmanlar ise kadınları erken evre belirtileri takip etmeleri için uyardı. Pek çok hastalığın erken evrede tanı konması durumunda kolaylıkla tedavi edilebildiği belirtilirken meme kanseri de bu hastalıklar arasında yer alıyor.

Meme Kanseri ile mücadele konusunda hastalığın tanı konulduğu dönem büyük önem taşırken ne yazık ki hastalık düzenli olarak kontrol edilmediği durumlarda sinsi bir şekilde ilerliyor. İşte son dönemde Türkiye'de görülme sıklığı artan meme kanserine karşı almanız gereken önlemler..

MEME KANSERİNİN ERKEN EVRE BELİRTİLERİ NELERDİR, NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kadınlarda görülme sıklığı günden günde artan Meme Kanseri için yurt genelinde farkındalık ayına özel etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Meme kanseri farkındalığı kapsamında Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki poliklinik önünde 'pembe kurdele' teması ve ilgili broşürler kullanılarak vatandaşlara ve çalışanlara meme kanserinde erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi, meme kanseri belirtileri, tarama yöntemi ve merkezleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Stanttaki yetkiler tarafından kadınlara 20 yaşından sonra her ay ideal olarak adetin başlangıcından 7-10 gün sonra ayda bir kez kendi kendine meme muayenesi, 2 yılda bir sağlık kuruluşunda muayene önerildi. 40-69 yaş arası kadınlara ise; ayda bir kendi kendine meme muayenesi, yılda bir kez klinik muayene, 2 yılda bir kez mamografi çektirmesi tavsiyelerinde bulunuldu. Öte yandan, Türkiye'de kanser taramalarının tüm illerde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) ücretsiz olarak yapıldığını hatırlatılarak vatandaşlar belirlenen süreler içerisinde tarama yaptırmaları konusunda uyarıldı. Kadınların düzenli meme muayenesi ve tarama testlerini yaptırmaları hastalığın erken evre tanısı için büyük önem taşıyor.