Kadınlarda bıyık çıkması nasıl engellenir?

Her kadında hormonal ve genetik sebeplerden dolayı çıkan bıyık ağda , ip ve cımbız gibi farklı yöntemler ile temizlenebilir. Bu yöntemlerle bıyıklarınızı alıyorsunuz fakat tüyleriniz giderek koyulaşıyor ise bunun da farklı çözümü var.
Kadınlarda bıyık çıkması nasıl engellenir?

Dudak üstü tüyler çoğunlukla kadınların kabusu olmaktadır. Ağda , lazer epilasyon , ip ve cımbız gibi farklı yöntemlerle alınsada alındıkça kararma yaparak daha belirgin bir hal almaktadır. Ağda gibi yöntemler ciltte kızarıklık , sarkma , tahriş gibi yan etkiler yaptığından dolayı artık kadınlar doğal yolla nasıl bıyıklardan kurtulabileceğini araştırmaktadır. Şeker yöntemi , mercimek yöntemi veya nane yağı yöntemi ile dudak üstü tüylerinizden kurtulmanız mümkündür. Bu saydığımız yöntemleri aşağıda detaylı bir şekilde açıklayacağız.

Şeker Yöntemi: Eski zamanlarda kadınlar istenmeyen tüylerinden kurtulmak için acısız bir işlem olduğundan dolayı bunu tercih ediyorlardı. Yarım bardak suyu tencerede ısıtın içerisine 2 su bardağı şeker ve yarım limon suyu ekleyin. Karışım kaynamaya başladığında altını kısın. Kısık ateşte 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Bu karışımı soğumaya bırakın karışım soğurken sizde istenmeyen tüylerinizin olduğu bölgeye bebek pudrası uygulayın. Karışım soğuduktan sonra macun kıvamına gelmiş olacaktır. Karışımı sürün bezi yapıştırın ve tüylerinizin çıkış yolunun tersine çekin.

Mercimek Yöntemi:İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sağlığımıza çok iyi gelirken aynı zamanda ciltteki ölü derileri de temizlemektedir. Bunların yanı sıra istenmeyen tüyleri almaktada yardımcıdır. Yarım su bardağı mercimeği öğütün , içerisine bal katın ve macun kıvamına gelene kadar karıştırma işlemine devam edin. Oluşan macun karışımını bıyıklarınızın üzerine sürüp 5 dakika bekleyin. Mercimek yöntemini haftada en fazla 1 kez uygulamanız gerekmektedir.

Nane Yağı Yöntemi: Nane çayı yağı son günlerde çok fazla popülerlik kazanmıştır. Çoğu soruna iyi gelen nane çayı yağı yüzde çıkan istenmeyen tüyleride azaltmaktadır. Nane çayı vücudumuzda bulunan androjen hormonunun üretimini azaştıp tüylerin daha az çıkmasını sağlamaktadır. Yarım yemek kaşığı naneyi bardağa koyun ardından üzerine kaynatmış olduğunuz suyu ekleyin. 10 dakika boyunca demlendirin. Bu karışı süzüp içerisine 1 çay kaşığı bal ekleyin. Karışımı her gün 1 defa içebilirsiniz.