Kadınlar patates kabuklarını asla çöpe atmıyor! Sebebi sizi çok şaşırtacak

Patates içerisinde yüksek oranda kalsiyum, çinko, lif, protein ve magnezyum barındırıyor. Ancak patatesin kendisi kadar kabuğu da son derece faydalı. Bunu bilen kadınlar patates kabuklarını çöpe atmıyor.
Kadınlar patates kabuklarını asla çöpe atmıyor! Sebebi sizi çok şaşırtacak

Patatesin yararları saymakla bitmiyor. Ancak patatesin kendisi kadar kabukları da son derece yararlı. Bunun farkında olanlar da patatesin kabuklarını soyduktan sora atmıyor, çeşitli yerlerde kullanıyor. Peki, patates kabuklarının faydaları neler, nasıl kullanılır?

PATATESİN FAYDALARI

Patatesin içerisindeki besin öğeleri, gün içerisinde alınması gereken pek çok vitamin ve minareli içerisinde barındırıyor. Ancak bu vitamin ve minerallerden yararlanmak için patatesin nasıl pişirildiğine de dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar genel olarak fırın pişirme yöntemini daha fazla öneriyor.

PATATES KABUKLARININ FAYDALARI

Patates kabukları çoğu zaman atılıyor. Ancak kullanıldığında içerisinde yüksek miktarda antioksidan da devreye giriyor. Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre patates kabukları, içerisinde potasyum, magnezyum barındırmaktadır. Bu sebeple patates kabukları ile doğru bir şekilde yıkandığında patates kabuklarıyla birlikte tüketilebilir. Sebzeleri mümkün olduğunda kabuklu pişirmek daha doğru bir yöntem olacaktır. Genel olarak patates kabuklarının faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

İçerisinde barındırdığı zengin besin içeriği sayesinde vücudunuza çok sayıda vitamin ve mineral almış olursunuz

Sindirim sağlığına içerisinde barındırdığı lifler sayesinde destek olmaktadır

Patates kabuklarının kalp sağlığını desteklediği bilinmektedir

Enerji vermesi ile de bilinen patates kabukları iyi bir şekilde yıkandıktan sonra pişirilebilir

Kalp sağlığına denk olarak patates kabukları bunun yanı sıra kan basıncının da düzenlenmesine yardımcı olabilir.

Diğer yandan kemik sağlığına da destek verdiği bilinmektedir.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır.