Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ne start verildi!

Kadınlarda kanserden ölüm oranı artarken konu hakkında Kadın Sağlığı Eğitim Projesi devreye alındı.
Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ne start verildi!

Kadınlarda son dönemde artan vaka sayıları sonrasında kansere karşı mücadele konusunda yeni önlemler devreye alınmıştı. Kadınları kanserden korumak ve kanseri erken evrede yakalamak amacı ile bilgilendirme programları hazırlanırken bunlardan biri de Eskişehir'de hazırlandı.

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un öncülüğünde başlatılan eğitim projesiyle şehir merkezinin yanı sıra ilçe ilçe gezilerek 337 bin kadının bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Toplamda 337 bin kadının bilinçlendirilmesinin hedeflendiği Eskişehir Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ne Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy öncü oldu.

KANSERE KARŞI KADINLAR MÜCADELESİ BAŞLADI!

2023 yılının ekim ayında başlatılan proje çerçevesinde kadınları ilgilendiren meme kanseri, benzeri hastalıklar ve kadına şiddet gibi önemli konularda bilgilendirmeler yapılıyor. İl merkezindeki ve ilçelerdeki kadınlara yönelik yürütülen çalışmalar kadın vatandaşlardan yoğun ilgi görürken, olumlu geri dönüşler alındı.

kadin-1.jpg

Gerçekleştirilen programların farkındalığı arttırmak konusunda çok verimli olduğunu düşünen Eskişehirli kadınlar, bu tarz projelerin devam etmesini istedi. “Amacımız farkındalık oluşturmak” Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, Eskişehir Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ne benzer çalışmaların daha önce 6 ilde daha gerçekleştirildiğini söyledi. 2023 yılının ekim ayında Eskişehir’de başlanılan proje çerçevesinde 337 bin kadına ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Aksoy, “Projenin içeriğinde kadını ilgilendiren, özellikle meme kanseri ve benzeri hastalıklar bulunuyor. Aynı zamanda kadına şiddet gibi topluma yönelik bazı konularda bilgilendirmeler yapıyoruz. Amacımız farkındalık oluşturmak. Burada bir kadına bile dokunabiliyorsak, bir kadını bile kendini kontrol ettirmesi için tetikleyebiliyorsak projemiz amacına ulaşmıştır diye düşünüyorum.

kadin-saglikigi.jpg

Bu yaptığımız bu proje ile daha önceki görevi yaptığımız yerlerde de pek çok kadının farkında olmadıklarını, bu sayede doktora gittiklerini ve olumlu ya da olumsuz sonuçlarla karşılaştıklarını gördük" diyerek projenin devam edeceğini vurguladı.

Eskişehir il merkezi ve ilçelerinde de projenin devam edeceğini ifade eden Aksoy hedeflerinin 2 yıllık zaman dilimi içerisinde en az 337 bin kadına ulaşmak olduğunu ifade etti. Programa katılan kadınlar teşekkürlerini sunarak programların devam etmelerini istedi.