Kadın jandarmalar tarlada evde her yerde KADES'i anlattı

Uşak Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekiplerince ilçede kadın haklarıyla ilgili program düzenlendiğini açıkladı.
Kadın jandarmalar tarlada evde her yerde KADES'i anlattı

Programda, katılımcılara kadın haklarının korunması ve toplumsal farkındalığın arttırılması konularında bilgi verildi. İşin ilginç yanı, kadın jandarmalr tarafından verilen eğitim ve KADES uygulamasının telefonlara yüklenme işlemleri, evlerde, tarlalarda kadınalar nerdeyse orada yapıldı.

Kadın Acil Destek Uygulamasını (KADES) konusunda da kadınları bilgilendiren ekipler, katılımcılara KADES uygulamasının telefona indirilmesi konusunda yardımcı oldu.

Konu ile ilgili Uşak Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “Uşak İl Jandarma Komutanlığımız sorumluluk alanında  ikamet eden toplam 123 kadın vatandaşımıza, evlerinde ve çalıştıkları tarlalarında kadınlar ve çocukların her türlü şiddete maruz kalmasını engellemek amacıyla; ‘ 6284 Sayılı Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’ kapsamında, KADS uygulamasının  cep telefonuna indirilmesi, kurulması ve acil durumlarda nasıl kullanılması gerektiği hakkında bilgilendirme faaliyeti icra edilmiştir.

Uşak İli Jandarma Komutanlığı, Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk kısım Amirliği tarafından  kadına yönelik her türlü şiddete ‘sıfır tolerans’ ilkesi ile kararlı bir şekilde sorumluluk sahasında faaliyetlerine kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

İlgili Haberler