Kabak diyeti nedir? Nasıl uygulanır?

Son zamanlarda hızlı kilo kaybı yaşamak isteyenlerin gözdesi kabak diyeti aslında tam olarak bir diyet değildir. Hızlı kilo verdiren bir detokstur.
Kabak diyeti nedir? Nasıl uygulanır?

Şok diyet ile 3 günde 3 kilo vererek kesin sonuç alacaksınız. Kabak günümüzde içerisinde en çok su bulunan ve kalorisi bir o kadar az olan tek sebzedir. Çikolata , şeker , gazlı içecek gibi paketli gıdalardan uzak durmanız gerekmektedir. İçerisinde bol lif bulunan kabak diyet listelerinin vazgeçilmezi oldu. Şok diyetler çok fazla önerilmemektedir fakat yakın zamanda bir düğün varsa yada tatile gidicem 3-5 kilo fazlam var vermem gerekiyor diyorsanız bu diyeti uygulayabilirsiniz 3 günden fazla diyeti uygulamanızı tavsiye etmiyoruz. Kabak diyetini uygulamadan önce doktorunuza danışmanızda fayda vardır.

KABAK DİYETİ NASIL UYGULANIR?

Kabak diyetinin vazgeçilmezi isminden de belli olduğu gibi kabaktır. Kabak vücutta su tuttuğundan dolayı bu diyeti uyguladığınız zaman günde en az 3 litre su içmeniz ve en az 30 dakika egzersiz yapmanız gerekmektedir.

3 GÜNLÜK KABAK DİYET LİSTESİ

1.GÜN

Sabah: Kabak , havuç ve birazda limon ekleyerek hazırlanmış salata , 1 dilim tam buğday ekmeği

Öğlen: Kabak çorbası (ekmek yok)

Akşam: Fırında pişmiş 1 adet kabak yanında 1 kase yoğurt veya 1 bardak ayran

2.GÜN

Sabah: Yulaf ile beraber hazırlanmış kabak püresi

Öğlen: Kabak salatası , 2 dilim tam buğday ekmeği , 1 dilim ananas

Akşam: Kabak çorbası

3.GÜN

Sabah: Kabak ve havuç salatası , 1 dilim tam buğday ekmeği

Öğlen: Değişik sebzeler ve mantar ile hazırlanmış güveçte kabak

Akşam: Kabak çorbası , tam buğday unu ve kabak ile hazırlanmış kek.

Şok kabak diyetini 6 ay ara ile yapmanız sağlığınız açısından yararlı olacaktır. Çok fazla üst üste yapılan şok diyetler vücudunuza zarar vermektedir. 3. günün sonunda normal beslenmenize döndüğünüz takdirde verdiğiniz kiloları geri alabilir vücudunuzun dengesini bozabilirsiniz. Bundan dolayı diyet bittikten sonra biraz daha hafif beslenmeniz sağlığınız açısından yararlı olacaktır.