İzmirli kadınlar atık kağıtları sanat eserine dönüştürüyor

İzmir Karabağlar'da kadınlar atık kağıtları sepete dönüştürürken hem gelir elde ediyor hem de boş zamanlarını dolduruyor.
İzmirli kadınlar atık kağıtları sanat eserine dönüştürüyor

İzmir'de belediyelerin kursları tüm hızı ile devam ederken bu kurslardan biri de kadınlara yönelik olarak Karabağlar Belediyesi tarafından açıldı. Kadınların hem kaliteli zaman geçirmesini sağlamak hem de kendi gelirlerini elde etmelerini teşvik etmek amacıyla açılan kurslar yoğun ilgi görüyor.

Bu kapsamda İzmir’in Karabağlar ilçesi Refet Bele Mahallesi Muhtarı Hatice Akar tarafından yapılan talep sonucunda Halk eğitim merkezinde ev hanımı kadınlara yönelik olarka yaklaşık 2 aydır atık kağıtlardan sepet örme kursu veriliyor. Kurs kapsamında kadınlar eğlenceli zaman geçirirken ördükleri sepetleri satarak ev ekonomisine de katkıda bulunuyorlar.

İZMİR'DE KURSLAR YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR!

İzmirli kadınlar, kadın muhtarın öncülüğünde açılan sepet örücülüğü kursunda atık kağıtlardan çeşitli türlerde sepetler örüyor. Hem zamanlarını boşa harcamayan hem de sattıkları sepetler ile gelir elde eden kadınlar, yaptıkları etkinlikle mutlu olduklarını söylüyor.

sepet-3-002.jpg

Kadınlara yönelik projeleriyle dikkatleri üzerine çeken İzmir’in Karabağlar ilçesi Refet Bele Mahallesi Muhtarı Hatice Akar’ın, halk eğitime yapmış olduğu başvuru sonucunda mahallesinde yaşayan ev hanımı kadınlar, yaklaşık 2 aydır atık kağıtlardan sepet örüyor. Çocuklarını okula, eşlerini işe gönderen kadınlar, hem zamanlarını boşa harcamıyor hem de üretip sattıkları sepetler sayesinde ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar.

sepet-4.jpg

20 Kasım 2023 tarihinde Karabağlar ilçesi Refet Bele Mahallesi Muhtarlık alanında başlayan ve bugün sonlanacak sepet örücülüğü kursuyla 15 kursiyere eğitim veren Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Zübeyde Kuyuldar, “Kursumuz haftada 40 saat, günlük ise 8 saatten 332 saat sürecek. Atık kağıtları örüp kumaş boyasıyla rengarenk boyadıktan sonra farklı farklı sepetler örüyoruz. Muhtarımızın desteğiyle yılbaşında bir satışımız oldu ve bütün hanımlarımız bayağı satış yaptılar. Satışlardan elde edilen gelir ise hanımlarımız arasında paylaşıldı” dedi.

Kadınlar kurslarda kaliteli zaman geçirdiklerini belirterek teşekkürlerini sunarken kurslarda ürettikleri ürünleri satarak ek gelir kazanma imkanı da elde ettiklerini ifade ettiler. Kadınlara yönelik kursların devam edeceği ifade edildi.