İtalyan şefler sırrını verdi! Tadına bir bakan vazgçemeyecek işte nefis ev dondurması

Enflasyonda yaşanan yükseliş dondurma fiyatları için zam yağmuru yaşanmasına neden olurken evde dondurma yapmak isteyenlere aranılan tarif geldi.
İtalyan şefler sırrını verdi! Tadına bir bakan vazgçemeyecek işte nefis ev dondurması

İtalyan şefler sırrını verdi! Tadına bir bakan vazgçemeyecek işte nefis ev dondurması - Son dönemde dolar kuru ve enflasyonda yaşanan yükseliş pek çok üründe zam yağmuru yaşanmasına neden olurken bu zamlardan dondurma fiyatları da nasibini almıştı. 

Hazır dondurma fiyatları cepleri yakmaya başlarken hem ucuz hem de sağlıklı dondurma yemek isteyen kişilere İtalyan şefleri ünlü dondurma tariflerini verdi. Hazır dondurmanın tadını aratmayan muhteşem lezzet için evinizde yer alan malzemeleri kullanacaksınız. İşte o tarif... 

EVDE DONDURMA YAPMAK İSTEYENLERE ENFES TARİF! TADI AKLINIZI BAŞINIZDAN ALACAK

Daha ucuz ve daha sağlıklı dondurma yemek isteyenlere aradıkları tarif geldi. Evde dondurma tarifi için gerekli malzemeler şu şekilde açıklandı:

2 adet muz 

8-9 adet orta boy çilek 

Yarım limon kabuğu rendesi 

Yarım çay bardağı süt 

1 tatlı kaşığı bal 

Dondurma yapımı için ilk olarak muzun kabuğunu soyun ve yıkanmış ayıklanmış çileklerle beraber buzluğa kaldırarak dondurun. Sonra rondonun içerisine alın ve üzerine yarım limon kabuğu rendesi, yarım çay bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı balı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından üzerine çikolata sosu ve fındık serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.