İstenmeyen Tüyleri Azalmanın Basit Yöntemleri!

İstenmeyen tüyler, hemen hemen herkesin sıkıntı çektiği bir durumdur. Fakat basit yöntemlerle istenmeyen tüyleri azaltmak mümkündür.
İstenmeyen Tüyleri Azalmanın Basit Yöntemleri!

Lazer Epilasyon Yöntemi

Her geçen gün gelişen teknolojiye bağlı olarak, günümüzde sıklıkla kullanılan ve istenmeyen tüylerin azalmasında en etkili yöntem olarak bilinen lazer epilasyon yöntemi; farklı cihazlar kullanılarak yapılan, kıl kökünü yok etmeye yardımcı olan ve ışın kullanılmasıyla gerçekleşen bir epilasyon yöntemidir. Lazer epilasyon yöntemi vücudun her bölgesine uygulanabilmektedir. Lazer epilasyonda dikkat edilmesi gereken en önemli şey; alanında uzman kişilerce uygulanması ve düzenli aralıklarla sonuç alana kadar devam edilmesidir. Burada temel amaç kıl kökünün yok edilmesidir. Devamlılığın sağlaması durumunda kıl kökünün yok edilmesi büyük oranda sağlanır.

Lazer Epilasyon Yönteminin Zararları Var Mıdır?

Lazer epilasyon, tıbbi bir yöntem olduğundan dolayı alanında uzman kişiler tarafından uygulanması son derece önemlidir. Lazer epilasyonun zararları sıklıkla konuşulan ve halen araştırılan bir konudur. Fakat uzmanlar, belirli kurallar dahilinde ve doğru kişiler tarafından uygulandığında bir zararının olmadığı konusunda hem fikir olmaktadırlar. Fakat kurallarının yanlış uygulanması halinde ciltte yanmalar, kızarmalar ve lekelenmeler meydana gelebilmektedir. Bu yüzden lazer epilasyon yöntemiyle istenmeyen tüylerinizi azaltmak istiyorsanız; öncesinde çok derin bir araştırma yapmalı ve sizin için güvenilir ve doğru kişileri bulmanız gerekmektedir.

Doğal Ürünlerle İstenmeyen Tüyleri Azalma

İstenmeyen tüyleri azaltmanın lazer epilasyon dışında bazı doğal yöntemleri de bulunmaktadır. Örneğin; Limon kürü ile istenmeyen tüylerinizi zayıflatabilirsiniz. Papatya çayı da istenmeyen tüyleri azaltmada etkili olacaktır. Bunlara ek olarak da; nane çayı, portakal kürü, soğan kürü, yumurta akı maskesi, zerdeçal kürü, aslanpençesi kürü gibi yöntemlerdir. Ayrıca da jilet kullanımını bırakmak da istenmeyen tüyleri azaltmanın bir yöntemidir. Çünkü jilet kullanımı, tüyleri daha da serleştirmekte ve daha gür çıkmasını sağlamaktadır. Jilet kullanımı yerine ağda kullanmak istenmeyen tüyleri azaltma konusunda daha faydalı olacaktır. Ağda tüyleri kökünden alarak daha da zayıflamasına yardımcı olacaktır. Bu yöntemlere dikkat ederek ve uygulayarak daha sağlıklı ve daha acısız bir epilasyon süreci geçirebilirsiniz.