Islak Görünümlü Makyaj Modası Geçmiyor!

Güzelliğine ve bakımına düşkün kadınlar özellikle ıslak görünümlü makyaj yapmayı çok seviyor. Hem günlük hayatta hem de özel günler de kusursuz bir görünüm sağlıyor.
Islak Görünümlü Makyaj Modası Geçmiyor!

Son dönemin en popüler makyaj türü olan ıslak makyaj modası geçmiyor. Günümüzde pek çok kadın hem günlük yaşantısında hem de özel günlerinde ıslak bir görünüm istiyor. Makyaj teknikleri her geçen gün artış gösterirken kullanılan ürünlerin de çeşitliliği artıyor. Son zamanların gözde makyaj tekniği olan ıslak makyaj da vazgeçilmezler arasında yerini alıyor. Türkiye’de ilk olarak Medcezir dizisinde yer alan oyuncu Serenay Sarıkaya’nın yaptığı ıslak makyaj sayesinde kadınlar bu makyaj tekniğini oldukça merak ediyor.

Öncelikle ıslak bir görünüm elde etmek için cildinizi strobing tekniği ile temizleyin ve nemlendirin. Bu daha doğal bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Makyaja başlamadan önce cilt tipinize uygun olan nemlendirici kullanmalısınız. Ardından ışıltılı bir makyaj için ten makyajına geçiyoruz. Ten makyajı tüm yüze uygulanmalıdır. Tene aydınlık veren bir görünüm sağlamak için cilt rengine uygun fondöten ve highlighter tercih edilmelidir. Sevdiğiniz tonlarda highlighter satın alabilirsiniz. Eğer yüzünüzde akne veya leke var ise kapatmak için kapatıcılar kullanmalısınız. Aynı zamanda göz altında morluk olan kişiler de kapatıcı kullanmalıdır. Daha sonra yanaklarınıza renk vermek için ışıltılı allıklar elmacık kemiğine uygulanmalıdır.

Islak görünümlü makyaj da illaki highlighter kullanımına gerek yoktur. Açık tonlu ışıltılı bir göz farı da kullanılabilir. Açık tonlu göz farını makyaj fırçası yardımı ile kaş kemiğine, burun ucuna, elmacık kemiğine ve kişiye bağlı olarak dudak üstüne uygulayabilirsiniz. Bu sizin daha aydınlık bir görünüm elde etmenizi sağlar. Özellikle son birkaç yıl da cildini highlighter ile aydınlatmak oldukça popülerleşti.

Islak Makyaj İle Işıltılı Görünüm

Islak makyaj da cildin ışıltısını ortaya çıkartmak için göz ve dudağın sade tonlarda olması gerekir. Ancak gözlerde bolca maskara kullanmak ve dudaklar da sadece parlatıcı kullanmak sizi daha da çekici kılar. Strobing makyaj (ıslak makyaj) ile daha çekici duracağınızdan kuşkunuz olmasın. İşte bu yüzden her yılın modası olmayı başarıyor.