İftardan sonra bardak bardak içilecek ödüllü çay demleme yöntemi! İşin sırrı burada 1 kaşık ekleyin...

Davet sofralarının sultanı, kahvaltının vazgeçilmezi, Ramazan ayının ise en çok özleneni çayın en iyi demleme yöntemi ortaya çıktı. İşte tavşan kanı çay demlemenin sırrı...
İftardan sonra bardak bardak içilecek ödüllü çay demleme yöntemi! İşin sırrı burada 1 kaşık ekleyin...

İftardan sonra bardak bardak içilecek ödüllü çay demleme yöntemi! İşin sırrı burada 1 kaşık ekleyin... - Dünyanın en çok çay tüketilen ülkesi olan Karadeniz bölgesi sayesinde çay üretiminde rekor kıran Türkiye'de aslında çayın yanlış demlendiği ortaya çıktı.

Çay demlemek istiyorum diyen kişilere yönelik olarak ödüllü çay demleme yöntemi açıklandı. Pek çoğumuzun gün içerisinde defalarca yaptığı çay demleme yönteminde aslında büyük bir hata yapıldığı ortaya çıktı. Sizde çayı bu şekilde demlerseniz yaptığınız çayın lezzeti katlanarak artacak.

ÖDÜLLÜ ÇAY DEMLEME YÖNTEMİ ORTAYA ÇIKTI... DOĞRU VE LEZZETLİ ÇAY NASIL DEMLENİR?

Çay demlenirken aslında en sık kullanılan tekniğin büyük bir hata olduğu ortaya çıktı. Çayı haşlama yöntemiyle yapılan demleme nedeniyle çayın gerçek lezzetinin ortaya çıkmadığı belirtilirken tadından içmeye doyulmaz tavşan rengi çay için uygulanması gereken teknik açıklandı.

Kaynar suyun çayın üzerine döküldüğü her yöntemin hatalı ve yanlış olduğu belirtilirken doğru tekniğin ise kaynar suyun içerisine çayın atılması olduğu belirtildi. Yine lezzetli çay için demlenen çayın içerine 1 çay kaşığı toz şeker eklenmesi yeterli oluyor. Şekerin çayın renginin daha iyi bir şekilde ortaya çıkardığı ve çayın lezzetini arttırdığı belirtiyor. Yani küçük çaydanlığın içerisine önce sıcak suyu ekleyin. Ardından içerisine toz çayı dökün. Son olarak 1 çay kaşığı toz şekeri de ilave edin ve çayın çökmesini yani demini almasını bekleyin. İşte bu kadar basit tadına doyamayacağınız çayınız hazır...