Hıdrellez Gecesi Duası! Yetiş Ya Hazır evime mutfağıma bu duayı eden paraya boğulacak

Baharın gelişinin müjdecisi olarak kabul edilen Hıdrellez gecesi duaları ve ritüelleri ile aynı zamanda UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miraslar Listesinde yer almaktadır.
Hıdrellez Gecesi Duası! Yetiş Ya Hazır evime mutfağıma bu duayı eden paraya boğulacak

Büyük bir heyecanla beklenen Hıdrellez gecesi geldi çattı. Hıdrellez ritüalleri bir bir gerçekleştirilmeye başlanırken bu gece okunacka olan Hıdrellez duası da araştırılmaya başlandı. Bugün yapılacak olan duaların kabul olacağına dair olan inanış yıllardır devam ederken bu gece uygulanacak olan ritüeller de açıklandı.

HIDRELLEZ GECESİ NE ZAMAN?

Hıdrellez gecesi her sene olduğu gibi bu sene de 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece kutlanacak. Bu gece eller bir kere daha göğe açılarak dualar edilecek, dualar dilenecek. Gül dallarına dilekler asılacak.

HIDRELLEZ DUASI! 5 MAYIS 2024 BU GECE EDİLECEK DUALAR NELER?

Bismillahirahmanirahim

Bin bir adım bir adım /Allah bir adım adım / Kerim kerem Allah /Başımda bir duman var yardım eyle ya Allah / La ilaha illallah muhammeden resullullah yetiş imdadıma hızır ile Allah birsin sen kulla mişersin biz gibi kulların yardımcısı sensin hızır deryada erdim murada amin.

HIDRELLEZ NİYETİ DUASI NASIL TUTULUR?

Evime, mutfağıma, gelirime İlyas Peygamberin duası, tıkanmıi, yavaşlamış durmuş işlerime Hızır'ın eli değsin... Bedenime, sağlığıma buluşmalarının gücü aksın. Hayatıma neşe, keyif, huzur ve bereketin hayırlısı gelsin...

Bu riüelleri yapan kişilerin dualarının kabul olacağına inanılırken yine yakılan ateşlerin üzerinden atlanarakta dualar edilmektedir. Hıdrellez duası edenlerin dualarının kabul olacağına dair inanış yüzyıllardır devam eden gelenekler arasında yer almaktadır.