Hepimizin evinde var! Hemen kontrol edin teflon tavalar kanser saçıyor

Evinde teflon tava olanlara uyarı yapıldı. Teflon tava zararları, tavalar kanserojen mi, kanser yapar mı uzmanı açıkladı.
Hepimizin evinde var! Hemen kontrol edin teflon tavalar kanser saçıyor

Hepimizin evinde var! Hemen kontrol edin teflon tavalar kanser saçıyor - Son dönemde mutfakların vazgeçilmez parçası haline gelen teflon tavalar hakkında yeni uyarı yapıldı.

Enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile zam yağmuru yaşanırken tencere ve tava ürünlerinin fiyatları da rekor kırmıştı. Zam yağmuru nedeni ile vatandaşlar artık tencerelerini değiştirmek yerine kullanmaya devam ederken yapılan bu hatanın kansere davetiye çıkardığı ortaya çıkardı.

TEFLON TAVALAR KANSER YAPAR MI, TEFLON KANSOREJEN Mİ?

Yapılan açıklamada "Teflon tava yapımında kullanılan kimyasallar çizildiklerinde açığa çıkar ve bu da özellikle hamileler ve çocuklarda ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Çizilen teflon tavaları ağır metal zehirlenmelerine yol açabilir. Ayrıca teflon tava yapımında kullanılan bileşenler tiroit bezinin fonksiyonlarını olumsuz etkiler" denilerek çizilen teflon tavaların kansere davetiye çıkardığı ve farklı hastalıklara da neden olabileceği iddia edildi.

Teflon tavaların son derece dikkatli kullanılması ifade edilirken yapılacak olan en büyük hatanın ise çizilen teflonun kullanıma devam edilmesi olduğu ifade edildi. Söz konusu teflon kaplamaların ağır kimyasal maddeler içerdiği ve bu maddelerin kansorejen etkileri olduğu belirtilirken, yaşanan çizilmeler ile koruyucu tabakanın etkisini yitirdiği ve bu maddelerin yavaş yavaş vücutta birikmeye başladığı belirtildi. Bu nedenle çizilen tavaların asla kullanılmaması gerektiği ifade edildi.