Hemen yapın buzluğa atın ani misafir gelince sadece kızartın! 3 dakikada şipşak buzluk böreği tarifi

Aniden gelen misafire hemen hazırlayacağınız buzluk böreği tarifi açıklandı.
Hemen yapın buzluğa atın ani misafir gelince sadece kızartın! 3 dakikada şipşak buzluk böreği tarifi

Hemen yapın buzluğa atın ani misafir gelince sadece kızartın! 3 dakikada şipşak buzluk böreği tarifi - Habersiz gelen misafir için her daim hazırlıklı olmak isteyen kişilere aradıkları muhteşem pratik börek tarifi geldi.

Aniden gelen misafirlerinize ikram etmek üzere önden hazırlayarak buzluğa atabileceğiniz ve misafirleriniz geldiği anda fırına sürerek hemen ikram edebileceğiniz börek tarifi yiyen herkesten tam not almayı başaracak. Börek tarifi için gerekli malzemeler ve tarifi ise şu şekilde:

BUZLUK BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

3 adet mümkünse günlük taze yufka

1 şişe maden suyu

1 bardak sıvıyağ

1 adet yumurta

İçerisi için haşlanmış patates

1 orta boy kuru soğan

5 yemek kaşığı sıvıyağ

Tatlandırmak için tuz, karabiber, pulbiber

BUZLUK BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Buzluk böreğini yapmak için ilk olarak iç harcını hazırlayın. Orta boy kuru soğanı yemeklik doğrayın ve orta boy bir tavada yağla kavurun. Kavrulan soğanın içerisine haşlanmış patatesi ve damak tadınıza göre baharatları ekleyerek iyice karıştırın. Soğuması için bir kenara ayırın.

Derin bir kaba yumurtanın sarısını ayırıp kalan tüm malzemeleri karıştırın. Yufkayı geniş bir tezgaha serin ve üzerine her yerine gelecek şekilde sıvı harçtan sürüp yayın. 2. ve 3. yufkayı da aynı şekilde üst üste koyup harçla kapladıktan sonra bıçak yardımı ile sigara böreği saracak gibi küçüklükte kesin ve uç kesimlerine patates harcı koyduktan sonra sarın. Bu aşamadan sonra ister üzerine yumurta sarısı sürüp pişirin, isterseniz de bir tepsiye dizerek buzlukta saklayın.