Haşlanmış patates diyeti nasıl yapılır?

Haşlanmış patates diyeti son dönemlerde dikkat çekiyor. Kontrollü şekilde yapıldığında besin değeri yüksek bir diyet elde edebilirsiniz.
Haşlanmış patates diyeti nasıl yapılır?

Patates Diyeti Nedir?

Patates diyeti, patates odaklı şekilde diyet yapmak anlamına gelir. Yani tek tip diyetler genel olarak zararlıdır ve patates diyetini haşlama olarak türlü sağlıklı ve az kalorili besinlerle karıştırarak tüketilebilir. Haşlanmış patateste özellikle nişasta oranına önem vermek gerekir. Çünkü patatesteki nişasta kilo verme sürecini zorlaştıran bir etki yapar. Özellikle yağ ve tuz ile bir araya geldiğinde patates haşlaması kilo aldırıcı bile olabilir. Bu nedenle patates haşlaması tüketimi genel hareket dengesi protein alımı ve bireysel sağlık durumu bakımından önemli şekilde ele alınmalıdır.

Patates Diyeti Nasıl Yapılır

Uygulama örneği vermesi bakımından haşlanmış patates diyeti listesi için birinci gün sabah iki tane haşlanmış patates ve bir salatalık ile istenen bir maydanoz, roka gibi bitki tüketilebilir. Ekleme tuz ve peynir olmamalıdır. Peynir tüketilecekse lor peyniri bir miktar alınabilir. Şekersiz çay, bir miktar sade yulaf ve tarçını kahvaltıya ekleyebilirsiniz. Öğle yemeğinde bir tabak sebze yemeği ve proteinli yiyecek tüketilebilir. Akşam yemeğinde de protein içerikli bir yemek yenebilir. Tek bir patates haşlaması ve salata olarak tuzsuz şekilde yenebilir. Öğünlerde haşlama patates tüketiminde tuz, yağ olmaması en önemli kuraldır.

Kimler Patates Diyeti Yapmamalı?

Patates diyeti yapmaması gereken kişiler, metabolizması henüz yerine oturmamış olan ergenlik dönemindekiler, kronik hastalığı olan yetişkinler ve genel olarak diyet yapması istenmeyen kişilerdir. Bir diyete başlamadan önce vücudunuzun hassasiyetlerini bilerek hareket etmek artı sağlar. Aksi halde diyet yapmak hastalığa dönebilir.

Haşlanmış Patates Diyeti Ne Kadar Süre Yapılır?

Haşlanmış patates diyeti süresi değişken bir durumdur ve kişiden kişiye göre değişebilir. Fakat tek besinli diyet yapılmaması, ödem atmak için yapılırsa da birkaç günü geçirmeden sürdürülmelidir. Ani kan şekeri değişimi, metabolizma yapısını ve bağışıklık sistemi değişimi birçok hastalığa neden olabilir. Tek haftada 4 kilo vermek gibi hatalı bakış açılarını yok etmek genel sağlık yapınızın sekteye uğramaması için önemlidir.