Hamilelikte cinsel ilişkiye girilir mi?

Evli kadınlar ve eşleri genellikle hamilelik döneminde cinsel ilişkiye girmenin bebeğine bir zarar verip vermediğini merak ederler.
Hamilelikte cinsel ilişkiye girilir mi?

Hamilelik döneminde duygu değişimleri olduğundan dolayı cinsel arzunun gidip gelmesi çok normal bir durumdur. Karnınız büyüyüp bebeğinizi daha iyi hissettiğiniz zaman kendinizi bilinçli hissedeceksiniz. Fakat her evli çiftin araştırdığı 'kaç aylık hamileyken cinsel ilişkiye girilmez' sorusunun devamında 'düşük yapar mıyım' , 'cinsel ilişki doğmamış bebeğime zarar verir mi' gibi soruların cevabını sizler için yazımızda hazırladık.

Cinsel ilişki hayatınızın normal bir parçası olduğu gibi hamileliğin de normal bir parçasıdır. Hamilelik döneminizde bir sorun yoksa normal bir hamilelik yaşıyorsanız eğer penetrasyon ve cinsel ilişki hareketleri karnınız ve uterus kasları tarafından korunan bebeğe zarar vermemektedir.

Hamilelikte Cinsel İlişki Güvenli Midir?

Aşağıda bulunan yüksek riskli hamileliklerden birine sahipseniz doktorunuz cinsel ilişki önerebilir.

  • Düşük yapma riskiniz varsa veya daha önce düşük yaptıysanız.
  • Erken doğum riskiniz varsa.
  • Belli bir nedeni olmadan vajinal kanama , kramp , akıntı gibi rahatsızlıklar geçiriyorsanız.
  • Rahim ağzı hamilelikte çok erken açıldıysa.
  • İkiz , üçüz veya diğer katlarını bekliyorsanız.
  • Bebeğin içerisinde bulunduğu amniyotik kesesi sıvı sızdırıyor veya amniyotik kesesinin zarları yırtılmışşa.
  • Plesanta uterusta çok fazla düşük ise doktorunuz cinsel ilişki önerebilmektedir.

Kaç Aylık Hamileyken Cinsel İlişkiye Girilmez?

Hamilelik sırasında vücudunuzda ve hormonlarınızda çok fazla değişiklik meydana gelecektir. Bundan dolayı karnınız büyüdükçe kendinizi daha fazla bilinçli hissedeceksiniz veya daha dolgun göğüslerle kendinizi daha fazla seksi hissedebilirsiniz. Eşinize sizin için neyin işe yaradığını veya neyin iyi geleceğini söylemenizde fayda vardır. Sizin için hem rahat olması hem teşvik edici olması önemlidir. Hamilelik döneminin son aylarında cinsel ilişki pozisyonunuzu değişmeniz gerekebilir. Hamilelik döneminin 4. ayından sonra cinsel ilişki için sırtüstü düz yatmaktan kaçınmanız gerekmektedir. Eğer sırtüstü düz yatarsanız büyümekte olan bebeğinizin kan damarlarını daraltma riski ortaya çıkmaktadır. Bunun dışında bir sakıncası yoktur.