Hamilelik Sonrası Kilo Vermenin Yolları

Hamilelik sonrası fazla kilolar, vermesi en zor kilolar olarak görülür genelde. Türkiye’de bir çok kadın da bu kilolardan fazlasıyla şikayetçidir. Hamilelikten sonra kilo vermek tabi ki imkansız değildir. Fakat burada en belirleyici faktör sabırdır.
Hamilelik Sonrası Kilo Vermenin Yolları
Çünkü hamilelik sonrası lohusalık döneminde ve çocuk emzirmeyle birlikte kilo vermeye çalışmak kadınlar için sıkıntılı bir süreç olabiliyorç bundan dolayı da bu durumda kilo vermenin en zoru olduğu düşünülüyor. Bununla birlikte annenin hamilelikten önceki haline dönmeyi sabırsızlıkla beklemesi ve o hallerine karşı oluşan özlem duygusu lohusalık ruh haliyle birleşerek psikolojik açıdan bir çöküş yaşatabilir. Peki, hamilelik kilolarından en kolay şekilde kurtıulmanın yolları nedir?

Kendinizi katı diyetlere hapsetmeyin.

Anneliğin en zor dönemleri olan hamilelik sonrası dönemi hem psikolojik hem de fiziksel açıdan zorlayıcı bir dönem olabilir. Bununla birlikte kilolarda kurtulmak amacıyla yapacağınız diyet sizi daha da bitkin hale getirebilir. Bu yüzden kendiniz katı diyetlerle inceltmeye çalışmak yerine canınızın çektiği yiyecekleri azar azar da olsa tüketmeniz sizin için dah faydalı olacaktır. Bu dönemde çocuk emzireceğiniz için günde 2000 kalorinin altında yiyecek tüketmemelisiniz.

Bol egzersiz yapmalısınız.

Diyet yapmayarak, sadece günde 30 40 dakika yürüyüş ile kalori açıklığı oluşturarak kilo vermek mümkün. Dediğimiz gibi bu işin en belirleyici etkeni sabırlı olmaktır. Hemen bir sonuç beklemek sizi hem hayal kırıklığına uğratacak hem de kilo verme hevesinizi kaçıracaktır.

Bol su tüketimini unutmayın.

Egzersiz yapmanın yanında metabolizmanızı da hızlandırmanız ve ödem amanız gerekmektedir. Bunun için de günde en az 8 su bardağı su içmelisiniz.
Metabolizmanızı hızlandıracak yiyecekler yemelisiniz.

Sadece su içerek değil birçok besin metabolizmanızı arttırmaya yardımcı olmakta büyük rol oynamaktadır. Bunlara; acı biber, zencefil, tarçın, salatalık ve yoğurt gibi daha birçok besin örnek gösterebilir.

Yeşil çay için.

Yeşil çayın vücudumuza yararları saymakla bitmez. Ama en önemlisi de kilo vermeye en çok yardımcı olan besinlerden biri olmasıdır. Her sabah kahvaltıdan önce içeceğiniz bir fincan yeşil çay sizi tok tutmaya yardımcı olacak iyi bir tercih olacaktır.