Halıdaki çay lekesini anında çıkaran formül açıklandı! Sadece iki malzeme ile mucizeler yaratın

Halıya bir anlık dikkatsizlik ile dökülen şekerli çayı anında çıkaran bu yöntem hayatınızı kurtaracak. 2 malzeme yeterli.
Halıdaki çay lekesini anında çıkaran formül açıklandı! Sadece iki malzeme ile mucizeler yaratın

Halıya dökülen çay lekesini anında çıkaran bu formül ile ovalamaya gerek kalmayacak. Bir anlık dalgınlık ile halıya dökülen çay lekesini çıkarmak çok basit. Evden kolayca ulaşılabilecek bu iki malzeme ile çay lekesinden eser kalmayacak. Peki çay lekesinden kurtulmak için gerekli malzemeler nelerdir? Hangi teknik ile silinmesi gerekiyor?

Temizlik uzmanların tarafından sır gibi saklanan bu formül ile halıdan çay lekesini çıkarmak oldukça kolay. Bu yöntemi ömür boyu kullanacak ve hatta yakınlarınıza da tavsiye edeceksiniz.

HALIDAN ÇAY LEKESİNİ ÇIKARMAK İÇİN BUNU YAPIN

Halıya dökülen çay lekesi için halılarınızı yıkamaya göndermeyin. Çünkü evde bulunan bu iki malzeme ile çay lekesinden eser kalmayacak. Halınız ilk günkü rengi ve kalitesi ile kalacak.

Yapmanız gereken tek şey karbonat ve biraz sıcak su ile halıyı temizlemek olacak. Halıya dökülen şekerli çay lekesini çıkarmak için karbonatlı su gerekmektedir. Suyu öncelikle kaynatmanız gerekmektedir.

Bu karışımı lekeli bölgeye uygulayın ve ardından bir süre bekleyin. Daha sonra ılık temiz bir havlu ile lekeyi silin. Karbonat pek çok alanda etkili bir temizleme yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sizde bu formül ile halıdaki çay lekesinden anında kurtulabilirsiniz. Bunun dışında bir de Arap sabunu yöntemi bulunmaktadır. Çok eski zamanlardan günümüze kadar gelen bu sabun birçok temizlik alanında kullanılmaktadır.

Arap sabununu çay dökülen kısma sürüp 10 dakika kadar bekleyin. Daha sonra tüm ya da bulaşık süngeri ile iyice silin. Bu şekilde de yine halıdaki çay lekesinden kolayca kurtulabilirsiniz.