Günlük Vajinal Akıntılar Riskli Mi?

Kadınların en korktukları şeylerden birisi vajinal akıntıdır. Vajinal akıntılar, her gün gelebiliyor. Vajinal akıntılar çok normal bir durum olsa da bayanların tedirgin olmasına yol açıyor.
Günlük Vajinal Akıntılar Riskli Mi?

Kadınların en çok merak etmiş oldukları konulardan birisi de vajinal akıntıların risk doğuran yanları olup olmadığı denilebilir. Bu konuda bir açıklama yapan Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu, kadınlarda sık sık meydana gelen vajinal akıntının normal olduğunu söylüyor. Hatta vajinal akıntı geldiği zaman sağlığı işaret ettiğini belirtiyor. Vajinal akıntılar düzenli aralıklarla gelmektedir. Şeffaf ve beyaz renge sahiptir. Genital organ tarafından üretimi yapılan vajinal akıntılar, genital bölgemizden az denebilecek oranda çıkar. Vajinayı temizlemektedir. Bu sayede vajinanın temizlenmesine yardımcı olur.

Vajinal Akıntı Sağlıklı Mıdır?

Vajinal akıntının gelmesi sağlıklı bir durumdur. Genital bölgede oluşabilecek enfeksiyonlara karşı koruyucu bir görev üstlenir. Adet dönemi öncesinde vajinalar akıntılar çok fazla olur. Böyle bir durum gayet normaldir. Çünkü kadının adet evresini oluşturduğundan dolayı daha fazla akıntıya dönüşür. Sadece öncesinde değil aynı zamanda adetin bittiği süreçten sonrada akıntı çoğalmaya başlayacaktır. Vajinal hiyenin sağlanması adına akıntı önemlidir. Bu yüzden akıntı geldiği zaman hemen endişe duymanızı gerektirecek bir durum yoktur. Akıntı geldiği zaman doğal olarak iç çamaşırlarında ıslaklık meydana geliyor. Hijyen ortadan kalkabilir. Bu yüzden uzmanlar, hijyenin korunması için mutlaka gün içerisinde iç çamaşırların değiştirilmesi gerektiğini söylüyor. Bunun için en iyi alternatiflerden biri olarak nefes alan günlük pedler olabilir. Nefes alan günlük pedler, pamuksu özelliğe sahiptir. Vajinanın florasını bozmayacaklarından dolayı tercih edilmelidir.

Günlük ped değiştirme sıklığına baktığımızda en fazla 3-4 saatte bir olması gerekir. Çok uzun süre kalmamalıdır. Sürekli değiştirmekte doğru bir yol olmayacaktır. Günlük kullanım için bu tür pedler, oldukça idealdir.