Göz şişliği nasıl geçer? Şiş gözlere ne iyi gelir?

Uyandığınızda şiş ve mor göz altları ile güne başlamayın. Şiş gözlere en iyi gelir sorusunun yanıtına göre siz de göz altlarınıza bakım yapın.
Göz şişliği nasıl geçer? Şiş gözlere ne iyi gelir?
Peki, göz altı şişliğine neden olan şeyler nedir? Şiş gözlere ne iyi gelir? Bunun için yapmanız gerekenler aşağıda verilmiştir. 

 

Tiroit Kontrolü
İlk olarak göz torbalarının oluşmasına ve gözlerine şişmesine neden olan durum; tiroit olabilir. Bu durumda direkt olarak şiş gözler için kontrolünü sağlamak gerekiyor. Üst göz kapağı şişliği olması durumunda ilk akla gelen tiroit olacak. Göz kapı şişliği, gözlerinizin 3’te birinin kaybı olarak da görünüyorsa, bu durum tiroitler ile alakalı olabilir. Hemen ölçümünün yapılması, tedavinin olması önerilir.

 

Şiş Gözler İçin Pratik Çözümler
Şişen gözleriniz için ise pratik çözümler ile günü kurtarabilirsiniz. Detoks ile gözlerinizin sağlıklı olması mümkün. Hem düzenli bakım hem de günlük bakımlar ile gözlerinizin
• Çiğ Patates Dilimleri: Kararmayı ve şişliği alacak en önemli alternatifler arasında çiğ patates dilimleri yer almaktadır. Bu patates dilimlerinin 15 – 20 dakika düzenli olarak göz altlarına uyguladığınızda herhangi bir sorun kalmaz.
• Yeşil veya Siyah Çay: Cildinizin dinlenmesi için yeşil çay veya siyah çay da son derece etkili. Daha önceden demlediğiniz çayları kullanarak da göz altlarınızın dinlenmesini sağlayabilirsiniz. Hem şişkinliğe hem de morluğa son derece iyi gelecektir.
• Aloe Vera Jeli: Aloe vera hem vitamin açısından hem de içeriğinde yer alan özü açısından son derece cilde iyi gelen bir madde. Gözünüze çok yaklaştırmadan göz çevresine sürerek göz şişliğine iyi gelen şeyler adı altında aloe vera sağlıklı olacaktır.
• Gül Suyu: Göz çevresini korumak için tercih edeceğiniz gül suyu da avantaj sağlayacaktır. Gül suyu ile de kullanım son derece rahat olacaktır.
Verilen önerilere göre hareket ederek, düzenli olarak kullanım sağlandığında herhangi bir sorun olmadan yavaş yavaş göz şişkinliğinin indiğini göreceksiniz. Göz çevresi için de en iyi şekilde korumayı sağlamış olacaksınız. Değerlendirip, göz şişliği nasıl geçer sorusuna verilen yanıta göre önlem alabilirsiniz.