Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Nedir?

Estetik çeşitleri olarak burun, göğüs, çene, dudak ameliyatlarına ilgi her gün daha da artıyor. Günümüzde en çok tercih edilenler arasında göz kapağı estetiği yer alıyor.
Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Nedir?

Göz kapakları yaşlandıkça belirginleşip daha fazla dikkat çeken yerdir. Yapısından kaynaklanan, çok hareketli ve ince olan göz kapaklarının kırışması ilerleyen yaşlarda artar. Göz çevresindeki bütün sarkmalar ve gevşemeler gözü etkilemektedir. Yaşlanmaya bağlı olarak veya kalıtsal olarak kaynaklanan bu durum gözlerin daha fazla yorulmasına neden olur.

Bu durum göz kapağı estetiği ile düzeltilebilir. Kırışıklıklar ve gözaltı torbaları kişiyi yorgun ve çökmüş gösterir. Yaşlanma belirtileri genellikle üst göz kapağında oluşur. Göz kapağının sarkması kişinin görüşünü etkileyebilir.

Ameliyattan Öncesi

Ameliyattan on gün önce aspirin gibi ilaçlar kullanılmaması gerekir. Bitkisel çayların ve E vitamini kan sulandırıcı özelliğinin olmasından dolayı ameliyattan bir hafta önce kullanımına ara vermek gerekir. Her meliyatta olduğu gibi göz kapağı ameliyatında da risk bulunur. Bu riski artıranlar arasında göz kuruluğu, hipertansiyon, göz tansiyonunun fazla olması, tiroit hastalıkları bulunur. Bu kronik rahatsızlıklar varsa ameliyat öncesi doktorun mutlaka bilgilendirmesi gerekir.

Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz kapağının çevresinde bulunan fazla deri ve yağ tabakaları alınır ve göz çevresi gerginleştirilir.Bu sayede daha estetik görünüm sağlanır. Göz kapağı ameliyatı botoks ile beraber uygulandığında daha verimli sonuçlar elde edilebilir.

Sadece üst göz kapağı ameliyatı lokal anestezi ile gerçekleştirilebilir. Bu ameliyatın süresi 30 ile 45 dakikadır.

Ameliyat esnasında alt göz kapağında hafif kesik ile alt göz kapağındaki kas yağ ile beraber kaldırılır. Yağ yastıkçıklarına bazen küçültme işlemi yapılabilir. Genellikle yağ bezlerinin göz çukuru kenarına yayılması, çöküntünün kaldırılmasına yardımcı olur. Bu çöküntünün yeterince giderilemediği durumda yağ enjeksiyon edilir.

Ameliyat Öncesi Yapılması Gerekenler

Ameliyat esnasında veya sonrasında kanama olmasını önlemek için kan sulandırıcı maddelerden uzak durulması gerekir.

Ameliyat Sonrası

İlk 2 gün gözlerin dinlendirilmesi gerekir. İlaçlar ve göz pomadı düzenli kullanılmalıdır. 1 hafta boyunca enfeksiyon kapma riskine karşı üze hiç bir şey sürülmemelidir. Güneş ışınlarına karşı güneş gözlüğü takılmalıdır. Göz kapakları çevresinde şişlik ve morluk oluşabilir. Bu durumda şişlik ve morluklara buz koyulmalı ve 2 yastık kullanılmalıdır. Ameliyattan sonra aşırı bir ağrı olmaz fakat kuruluk, yaşarma, yanma hissi olabilir. Dikişler 5 gün sonra alınır.