Gebe kalma şansınızı arttıran öneriler

Kadın Hastalıkları Doğum Ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu, gebe kalmak için uygulanması gereken birkaç önemli noktayı siz değerli takipçilerimiz için paylaştı.
Gebe kalma şansınızı arttıran öneriler

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu’nun açıklamasına göre herhangi bir sağlık problemi yaşamayan çiftlerin bebek sahibi olabilme oranının diğer çiftelere göre daha yüksek olduğudur. Bazen yaşantınızdaki birkaç değişim sayesinde gebe kalma şansınızı arttırabilirsiniz.

Sahip olduğunuz bazı rahatsızlıklar gebe kalmanız engelleyebilir örnek vermek gerekirse obezite, diyabet vb. hastalıklar gebe kalmanızı engelleyebilmektedir. Standart bir cinsel yaşam süren çiftler normal şartlarda 1 yıl içerisinde gebe kalabilmektedir. Kalamayan çiftlerin gebelik süreci ise 2. Yılda gerçekleşebilmektedir. Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kilo verin ve alkolden uzak durun.

Obezite yani aşırı kilolu olma durumu, gebeliğin karşısında büyük bir engel olarak durabilmektedir. Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu’na göre vücutta bulunan depolanmış yağ düzenli âdetin aksamasına neden olabilir buda dolaylı olarak gebe kalma oranınızı düşürmektedir.

Gebe kalma oranınızı arttırmak adına ideal kilonuza dönüş yapmanız ve çift olarak alkollü içeriklerden uzak durmanız gerekmektedir. Çünkü alkol erkeğin sperm kalitesini ve sayısınız düşürmektedir.

Nikotin içerikli, sigara kahve  asitli içeceklerden de uzak durmanızda büyük fayda var tüm bu zararlı ürünler gebe kalma şansınızı adeta düşürmektedir. Gebe kalabilmek için kulaktan dolma ilaçları kullanmaktan kaçının.

Sağlıklı Gebe Kalma Önerileri

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre en ideal hamile kalma anı yumurtlama zamanı olmaktadır. Son adetten sonra 14. Güne denk gelen süreçte yumurta yeni düşmekte ve sperm ile bir araya geldiğinde sağlıklı bir gebelik gerçekleşmektedir. Düzenli bir cinsel yaşam ve 2 ila 3 günde bir cinsel ilişki yapılması gebelik oranınızı artırmaktadır.

Hekimden Yardım Alma

Evlendiğiniz günden bu güne aradan 1 yıl geçtiyse ve hala gebe kalmadaysanız mutlaka bir uzmana gitme vaktiniz geldi demektir.  Hekim adet düzeninize, farklı sağlık sorunlarınıza, eş sperm durumunu gözden geçirerek doğru bir tedavi uygulayacaktır.