Funda Kocabıyık’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Uşak valisi Funda Kocabıyık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin bir mesaj yayınladı.
Funda Kocabıyık’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kocabıyık mesajında; "Devlet yönetiminde, siyasi, askeri, ekonomik, kültürel faaliyetlerde, sanatta, edebiyatta ve sporda başarıdan başarıya koşan özellikle evlatlarımızın geleceği için çaba veren tüm kadınlarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

Kadın; aklıyla, gücüyle, sağduyusuyla, özveri ve çalışkanlığı ile medeniyetlerin ve değerlerin oluşmasında öncül bir rol oynadığına dikkat çeken Kocabıyık, “Tarihin her döneminde, tüm zorlu zamanlarda bile, insanın varlığı, huzuru ve refahı için önemli roller üstlenip bu rolleri en başarılı şekilde gerçekleştirmiştir. Gelecek nesillerin inşasında, ülkenin ekonomik ve sosyal olarak kalkınmasında aklı ve bilgeliğiyle gücünü bu amaçlarla kullanmış, üstün gayret göstermiştir. Düzenin sağlanmasında, değerlerin geleceğe aktarılmasında, nesillerin yetiştirilmesinde göstermiş oldukları fedakârlıklar; inanç, kararlılık, sevgi ve merhamet duygusunun en güçlü hâli olarak takdiri her zaman hak etmiş, hayranlık uyandırmıştır” dedi.

“KADINA ŞİDDETİN VİCDAN VE AKIL TERAZİSİNDE YERİ YOK”

Tarihimizde, Türk toplumunun inşasında kadının gücü ve emeğinin karşılığı, kadını  her zaman kıymetli konumda tuttuğunu hatırlatan Kocabıyık, “İnancımız gereği de “yaratılmışların en şereflisi” olarak görülen insanın hayata getirilme mükâfatının kadına verilmiş olmasıyla, kadın her zaman baş tacı edilmiştir. Bu değerlerle birlikte kadınlar, doğuştan gelen hak ve sorumluluklarının bilincinde olarak sınavlar vermiş ve bu sınavları her zaman başları dik olarak geçmiştir.

Kadınlarımızın, ne yazık ki bugün, karşılaştıkları kötü muameleler toplumumuzun yüzyıllardır emek emek oluşturduğu değerlere ve inancımıza yakışmamakta, vicdan ve akıl terazisinde asla yer bulmamaktadır. Ayırım yapmaksızın tüm insanları eşit gören bir toplumun mensupları olarak bu tür davranışların karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz, toplumumuzun anlayışına uymayan bu tür davranışları gerçekleştirenlerin zihniyetleri ile her zaman mücadele edeceğiz şeklinde konuştu.

Kocabıyık sözlerini; “Devlet yönetiminde, siyasi, askeri, ekonomik, kültürel faaliyetlerde, sanatta, edebiyatta ve sporda başarıdan başarıya koşan özellikle evlatlarımızın geleceği için çaba veren tüm kadınlarımızla gurur duyuyoruz. Hayatın her alanını, varlığı ile güzelleştiren, umut kaynağı olan kadınlarımızın haklarının savunucusu olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diyerek tamamladı.