Fondöten Nasıl Sürülür? Nelere Dikkat Etmeli?

Cildimizdeki kusurları, lekeleri ve renk tonu farklarını kapatmak için kullanılan fondöten nasıl sürülmeli? Fondöten sürerken nelere dikkat etmeliyiz?
Fondöten Nasıl Sürülür? Nelere Dikkat Etmeli?

1. Fırçalar temiz olmalı

Kusursuz makyaj yapmanın en önemli etkeni makyaj malzemelerinin temiz olmasıdır. Fondöten için kullanılacak fırça temiz olmazsa sürüldüğünde cildin yüzeyinde dalgalanmalara neden olacağından fırçanın kullanımdan önce mutlaka temizlemesi gereklidir.

2. Baz uygulaması ile başlanmalı

Fondöten uygulamak için öncesinde cilde makyaj bazı uygulanmalıdır. Bu da ciltte makyajın daha kalıcı olmasını ve fondötenin daha pürüzsüz görünmesini sağlayacaktır. Baz uygulamasında dikkat edilmesi gereken en önemli madde bazın tüm yüzeye değilde daha çok kalıcı olması istenen yere sürülmesi gerekir. Böylece yüz bazla kaplanmış olmaz. Baz uygulanırken hafif dokunuşlarla uygulanmalıdır. Bu baz sayesinde yüzün bazı kısmındaki parlamalar engellenmiş olur.

3. Abartılmamalıdır

Üst üste sürülen fondöten doğal ve sade görünümü bozar. Fondöten cilde ince bir tabaka olarak uygulanır. İnce uygulanmadığı takdirde halinde fondöten ciltteki gözeneklerin hava almasını önlediğinden yaşlanmayı hızlandırabilir.

4.Cilde uygun fondöten seçimi

Doğru fondöten kullanımı kusursuz cilt tipi görünümü sağlar. Öncelikle cilt tipinin nasıl olduğu belirlenmelidir. Bu sayede fondöten seçimi daha da kolaylaşır. Uygun olan fondöten bulunduktan sonra cilde uygun renk tonu bulunmalıdır. Cilt tonuna uygun fondöten bulmak için uygulanacak nokta boyundur. En doğru sonuca boyun rengi ile uyum sağlayan fondöten ile ulaşılır.

5. Doğru Fondöten

Yüze eşit şekilde uygulanan fondöten boyuna da uygulanmalıdır. Bu sayede bütünlük oluşturulur. Boyuna sürülmezse yüz boyuna göre daha koyu renkte kalır ve görüntü hoş olmaz. Bu farkı kapamak için eşit miktarda boyuna da fondöten sürülmesi gerekir.

6.Makyaj Süngerleri

Fondötenin cilt ile kusursuz şekilde bütünleşmesi için makyaj süngerleri kullanılması gerekir. Birikmiş olan fondötenin dağıtılmasını makyaj süngerleri sağlayacaktır . Özellikle boyun bölgesinde fondöten uygulaması yaparken kolaylık sağlar.

7.Kağıt Havlu Kullanımı

Cildine uygulanan fondöten miktarının fazla olduğu durumlarda kâğıt havlu ile tampon hareketlerle hafif şekilde silinebilir.

8. Fondöten Miktarı

Cilt kusurlarının kapanması için fazla ürün kullanılır. Fakat fondöten cilt rengini eşitlemek ve gözeneklerin görünümünü kapatmak için kullanılmalıdır. Ciltteki tahriş olan bölgeleri veya göz altı morlukların kapatılması için çok fondöten kullanmak yerine kapatıcı kullanılmalıdır.

9. Hassas Ciltler

Sabah yapılan makyajın uzun süre kullanılacağı ve temizlenmeyeceği düşünülerek makyaj yapılmalıdır. Doğru ürün tercih edilirse cilt canlı görünümünü kaybetmeyecek ve pürüzsüzlük sağlayacaktır.