Evde Saç Boyamak İçin Tüyolar

Kuaförlere çok para vermek istemiyorsanız ve saçlarınızı evde boyamak istiyorsanız; çok basit yöntemlerle kuaförden çıkmış gibi görünmeniz mümkündür.
Evde Saç Boyamak İçin Tüyolar

Saç Boyamanın Zararları Var Mıdır?

Saç boyaları her ne kadar doğal içerikli görünse de neticede çeşitli kimyasallardan oluşmaktadır. Bu kimyasallar da saçlara ister istemez bazı zararlar verebilmektedir. Özellikle hassas cilde sahip olanlarda bu zararlar daha fazla olabilmektedir. Saç boyaların genel zararları şunlardır; saçlar kuruyabilir, saç derisi tahriş olabilir, çeşitli saç dökülmeleri yaşanabilir, saçlarda kepeklenme ve uçlarda kırık oluşabilmektedir. Tüm bunlara ek olarak da saç boyasının kokusu ağır olduğundan dolayı saç boyanırken maske takmanız ve bulunduğunuz alanı havalandırmanız ciğerleriniz açısından oldukça sağlıklı olacaktır.

Evde Saç Nasıl Boyanır?

Öncelikle boya seçimi yaparken çok dikkatli olmalı ve boya kutularının üzerindeki renge aldırmamanız gereklidir. Boyayı seçtikten sonra aşağıdaki adımları uygulayarak rahat bir şekilde saçlarınızı boyayabilirsiniz.

  • Saçlarınızı boyarken; saçlarınınız çok temiz olmaması gereklidir (saçlardaki doğal yağlar boyanın daha kalıcı olmasını sağlayacaktır).
  • Boyama sırasında boyanın üstünüze bulaşmaması için eski bir tişört giymeniz ve havlu kullanmanız daha iyi olacaktır.
  • Yine aynı şekilde saç boyama sırasında boyanın yüzünüze bulaşmaması için de saç hizasına bolca krem sürmeniz oldukça iyi olacaktır.
  • Saçları tarak ile bölümlere ayırarak önce diplerden başlayarak uçlara doğru inilerek boyanmalıdır.
  • Saçlar boyandıktan sonra bir poşet yardımıyla sarılmalı ve boyanın üzerinde yazan süre kadar beklenmelidir.
  • Süre dolduktan sonra saçlar iyi bir şekilde yıkanmalıdır.

Saç Boyası Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle saç boyası seçiminde ten renginiz oldukça önemlidir. Esmer bir teniniz varsa koyu renkler sizlere daha çok yakışacaktır. Daha sonra da boya seçerken kutunun üzerindeki saç renklerine aldırmamanız gereklidir. Eğer saç renginiz çok açık ise ancak o şekilde kutu üzerindeki boyaya sahip olabilirsiniz. Genellikle saç boyalarının akacağını da unutmamanız gereklidir. Ayrıca kullandığınız şampuanların da boyalı saçlar için olmasına özen göstermeniz gereklidir. Tüm bu özellikleri bilerek ve alacağınız boyayı dikkatli araştırarak almanız sizler için daha sağlıklı olacaktır.