Evde kaş nasıl alınır? Kaş alma yöntem ve teknikleri

Kaşlar yüzümüzün en belirleyici alanlarından biridir ve yüz şekline uygun kaş alımı yapmak, kadınlar açısından ekstra önemlidir. Doğru kaş alma yöntemleri ile başarılı sonuç alabilirsiniz.
Evde kaş nasıl alınır? Kaş alma yöntem ve teknikleri
Kaşları Alırken Temel Amaç Temizlemek Olmalı
Birçok kişi kaş alırken hemen dip kısımlardan şekillendirmeye başlamak isteyebilir. Ancak kaşlarınızın doğal yapısını olabildiğince muhafaza ederek şekillendirmelisiniz. Daha da önemlisi önceliğiniz sadece belirgin yerleri temizlemek ve uzunlukları kısaltmak olmalıdır. Çok içe girmeden ve inceltmeden bunu yapmalısınız. Temelde kaşlarınızın bir dış etkenlere karşı işlevi olduğunu unutmamalısınız. Yani kirpikler gibi kaşlar da bir işlevi yerine getirir ve tek amacı estetik değildir.

 

Kaş Uzunluğu Belirleme
Kaşlarınızı almadan önce göz kenarınıza 45 derecelik bir açıda bitmesini sağlamalısınız. Kaşınızın başlangıcı da burnunuzun yukarı doğru dik olarak devam ettiği yer olarak belirlenebilir. Ayrıca kaş şeklinizi de belirleyerek yüz şeklinize uygun bir stilde kullanım yapabilirsiniz. En yaygın kaş yapısı hafif kavisli olan görüntüdür. Bazı kadınlar düz kaş görüntüsü tercih edebilir. Düz kaşlarda da kaşları olabildiğince boyaya gerek kalmadan kullanmanız önerilir. Göz yapısı ve alın genişliği birlikte hesaplanarak kaşlarınızın gereğinden fazla kısalmamasına dikkat ediniz.

 

Kaş Alma Malzemeleri
Kaş makası, cımbız, kaş tarağı ve ayna kaş almak için gereken malzemelerdir. Kaşlarınızı almadan önce taramalısınız ve hepsini tek yöne gelecek şekilde ayarlamalısınız. Kaşlarınızı alırken en dışarıdaki bölümden içe doğru genel hatlara girmemeye çalışarak çıkış yönlerinde almalısınız. Kaşlarınızı her gün almamalı ve çıkmalarını bekleyerek rutin aralıklarla temizlemelisiniz.

 

Kaş Almak İçin En Doğru Zaman
Kıl köklerinizin en rahatladığı zaman banyo yaptıktan sonraki zamandır. Çünkü gözenekler genişler ve canınız çok acımadan kolayca çekim yapabilirsiniz. Yine de hassasiyetiniz çoksa, bir buz küpünden faydalanabilirsiniz. Bunun dışında regl sürecinde olan kadınların canı normalden fazla acıyabilir.

 

Eşit Kaşlar İçin Yapılması Gerekenler
Aldığınız kaşların eşit olması için önce kalemle bir çizim yapabilirsiniz. Göz kararı alışkanlığınız yoksa bunu yapmak pratik açıdan büyük avantaj sağlar. Genel olarak alışkanlık haline de getirebilirsiniz. Kaşlarınızın çerçevesini belirgin bir kalemle baştan çizin ve buna göre cımbızla alın.