Evde karbonat peelingi nasıl yapılır?

Karbonat peelingi yapımı oldukça kolay olan ve cilde birçok yararı bulunan, herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek bir uygulamadır.
Evde karbonat peelingi nasıl yapılır?
Karbonatın cilt üzerinde birçok faydası bulunmaktadır. Bundan dolayı birçok maskede tercih edilen bir üründür. Cildinize parlaklık kazandıracak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza neden olacak olan karbonat peelingini mutlaka denemelisiniz. Doğal bir ürün olan karbonat aynı zamanda PH seviyesi olaraktan da ciltte kullanılmasında herhangi bir olumsuz etkisi olmayan bir üründür. Bundan dolayı hem peeling olarak hem de maskelerinizde tercih edebilirsiniz.

 

Peeling ciltteki ölü derileri atmak için uygulanan bir işlemdir. Özellikle cildinizde solukluk varsa aynı zamanda soyulmalar oluyorsa mutlaka düzenli olarak peeling uygulaması yapmalısınız. Ciltteki ölü deriyle birlikte derinlemesine inmiş olan kirleri ve bakterileri atmaya yarayan bu işlem sayesinde cildiniz kusursuz bir görünüme kavuşabilir. Özellikle karbonat peelingi sayesinde cildinizdeki fazla yağ sorunu da ortadan kalkacaktır. Ciltteki siyah noktaların da ortadan kaybolmasını sağlayan karbonat peelingini yaptıktan sonra cildinizin aydınlandığını fark edebilirsiniz. Cildinizdeki renk eşitsizliği kaybolur ve zamanla oluşan güneş lekelerinden kurtulursunuz.

 

Karbonat Peelingi Yapımı
Evde karbonat peelingi yapılışı birçok kişi tarafından merak edilen peelinglerin başında gelmektedir. Yapımı oldukça basit olan bu peeling için tek ihtiyacınız olan karbonat ve su. Yaklaşık bir tatlı kaşığı karbonata çok az su ekleyerek macun kıvamına getirin. İyice karıştırıp cildinizin gözaltı ve ağız çevresi hariç her yerine uygulayın. Kıvamda dikkat etmeniz gereken husus ne çok cıvık ne de çok katı olmasıdır. Kıvamını iyi tutturmanız gerekmektedir. Ortalama 5 dakika içerisinde peeling cildinizde kuruyacaktır. Kuruduktan sonra elinizle hafif masaj yaparak ve çok bastırmadan peeling yapabilirsiniz. Yüzünüzün her yerine aynı işlemi uygulayın ve birkaç dakika sonra cildinizi ılık suyla yıkayın. Yüzünüzü kuruttuktan sonra mutlaka nemlendirici krem sürmelisiniz. Karbonat peelingi yapmak oldukça basit bir işlemdir. Yalnız hassas cilde sahip kişilerin bu peelingi yapmaması veya içerisine çok az zeytinyağı ilave ederek yapması yararlı olacaktır. Zeytinyağı sayesinde cildiniz tahriş olmayacak ve aşırı kurumayacaktır.